Gazze İçin Kırıkkale’den Ses Yükseldi: “Zulme Karşı Direniyoruz”

Kırıkkale’de, Gazze’ye destek iI M G 20241006 W A0030çin düzenlenen “Direnişe Selam, Siyonizme Lanet” temalı programda, İsrail’in Gazze’deki soykırımını lanetleyen açıklamalar yapıldı.

Murat Çiğdemtepe’nin gerçekleştirdiği basın açıklamasında, dünya kamuoyunun sessizliği kınanarak, Filistin halkına yönelik dayanışma çağrısı yapıldı.

Kırıkkale’de, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu’nun düzenlediği “Direnişe Selam, Siyonizme Lanet” programında Gazze’deki Filistin halkına destek mesajları verildi. Nur Camii avlusunda gerçekleştirilen programa gençlik merkezleri de katıldı. Ellerinde dövizlerle protestoya destek veren katılımcılar, Filistin halkının mücadelesine sahip çıktı.

I M G 20241006 W A0029

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından söz alan Murat Çiğdemtepe, Gazze’de yaşanan insanlık dramını gözler önüne serdi. İsrail’in 365 gündür Gazze’de sürdürdüğü soykırımda, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 42 binden fazla insanın katledildiğini belirten Çiğdemtepe, dünyanın bu vahşete karşı sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. “Siyonist rejim, Batı’nın desteğiyle tüm bölgeyi ateşe vermeye devam ediyor. Gazze’de, Lübnan’da, Yemen’de masum çocuklar ve kadınlar katlediliyor, dünya ise buna seyirci kalıyor.” ifadeleriyle İsrail’in işlediği insanlık suçlarına dikkat çekti.

Çiğdemtepe ayrıca, Filistin halkının onurlu direnişine vurgu yaparak, “Zulme boyun eğmeyen bu halk, tüm dünya için insanlık onurunu temsil ediyor. Bizler de Kırıkkale’den Filistin’e, Gazze’ye selam gönderiyoruz. Aksa’nın, Filistin’in özgürlüğü için bu mücadeleye omuz vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Program, katılımcıların “Kanımız canımız Aksa’ya feda olsun” sloganlarıyla sona erdi.

Kaynak: Haber merkezi