Genç Sağlık Sendikası Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı Sabit Kuşcu, sağlık çalışanlarının karşı karşıya kaldığı yapısal sorunlara dikkat çekerek, sendikanın bu konularda yürüttüğü çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. 2022 yılından bu yana sahada aktif olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Kuşcu, sendikanın sorunlara evrensel ve uygulanabilir çözümler üretme çabasında olduğunu söyledi.

Kuşcu, özellikle 4688 sayılı Sendikalar Kanunu’nun memur lehine yeniden düzenlenmesi için çalışmalar yürüttüklerini vurguladı. Aynı zamanda sağlık çalışanlarının uzun süredir gündeminde olan 3+1 sisteminin 1+1’e dönüşmesi için de sendikanın yoğun bir mücadele yürüttüğünü ifade etti. Konunun şu an Meclis’te olduğunu hatırlatan Kuşcu, Genç Sağlık Sendikası Genel Başkanı Osman Kaya’nın bu konuda aktif girişimlerde bulunduğunu dile getirdi.

YÖK’te başlatılan becayiş uygulamasına da değinen Kuşcu, bu adımın tayin sorununa tam çözüm olmasa da olumlu bir niyet taşıdığını ve geliştirilmesi hâlinde personel hareketliliğinde önemli bir iyileşme sağlayabileceğini söyledi.

Sabit Kuşcu'nun açıklamalarında öne çıkan diğer başlıklar ise sağlık çalışanlarının sosyal haklarının artırılması, gelir adaletsizliğinin giderilmesi, emekliliğe yansımayan ödemelerin düzeltilmesi, yüksek vergi yükü ve meslek kanunu eksikliği oldu. Tüm bu sorunların sağlık çalışanlarını derinden etkilediğini belirten Kuşcu, çözüm için öncelikli adımların atılması gerektiğini vurguladı.

Genç Sağlık Sendikası olarak sahadan gelen her sesi duyurmak için mücadele ettiklerini belirten Kuşcu, “Gelişen ekonomiden sağlık çalışanlarının da adil pay alması gerekiyor. Daha insani koşullarda çalışma hakkı herkes gibi sağlık emekçisinin de hakkıdır” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi