Gençlerin spora yönlendirilmesi için işbirliği protokolü imzalandı

Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Amatör Futbolu Geliştirme ve Yardım Derneği tarafından “İyi ki Varsın Futbol” projesinin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Proje ile amatör futbolu ve futbolI M G 20241021 W A0037un ayrılmaz bir parçası olan hakemliği geliştirmek, çocuklara sporu sevdirmek, özellikle de risk grubu altında bulunan çocukların olası suçlardan ve her türlü bağımlılıktan korunmaları amaçlanıyor.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün himayelerinde 'İyi ki Varsın Futbol" isimli bir projenin hayata geçirilmesi için protokol imzalandı.

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü makam odasındaki imza törenine, Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, Kırıkkale Amatör Futbolu Geliştirme ve Yardım Derneği Başkanı Fethi Serkan Koçak, Projenin Millî Eğitim Müdürlüğü Sorumlusu Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Proje Koordinatörü Yunus Emre Erdoğan, İl Hakem Kurulu Başkanı Gökhan Biçici ile Okul Spor Kulüpleri İl Koordinatörü Kadir Kunt katıldı.

Millî Eğitim Müdürü Aydın imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, işbirliği protokolünün her iki tarafa hayırlı olması temennisinde bulunarak, gençlere spor yapma imkanı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kentte gençlerin sportif ve sosyal yönden gelişimlerine katkı sağlamanın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Aydın, “Bu protokol sayesinde okullarımızda eğitim öğretim gören 14-18 yaş arası çocuklardan futbol oynamaya ya da futbol hakemi olmaya ilgi duyan öğrencilerimizi kapsamaktadır. Bu sayede şehrimizdeki futbol alt liglerinde sporcu ve hakemler ile maç sayılarının da artması sağlanmış olacak.” dedi.

I M G 20241021 W A0038

Kırıkkale Amatör Futbolu Geliştirme ve Yardım Derneği Başkanı Fethi Serkan Koçak da konuşmasında, “Branşlarında lisanslı ve profesyonel sporcular yetişmesine imkan sağlamak ve şehrimizden başlayarak futbol alanında ülkemiz geneline toplumsal kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber merkezi