Arkeoloji Haberleri

Arkeoloji haberleri ve güncel Arkeoloji gelişmeleri, Arkeoloji ile ilgili tüm video, Arkeoloji fotoğrafları ve Arkeoloji haberleri Kalehaber Kırıkkale Haberleri sitemizde


Kırıkkale

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı İnziloğlu Köyü'nde yer alan tarihi Höyük Mevkii, köylüler tarafından "Höyük Mevki" olarak biliniyor ve bölgenin önemli...

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Köprüköy'de yer alan Kavakoyağı Tümülüsü, bölgenin önemli tarihi miraslarından biri olarak öne çıkıyor.

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Delice ilçesi ile Balışeyh ilçesi sınırları arasında bulunan Elmalı Taban Mozaiği, önemli bir arkeolojik keşif olarak dikkat çekiyor.

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Arbişli Köyü’nde bulunan Arbişli Höyüğü, bölgenin zengin tarihini gözler önüne seriyor.

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Ocabaşı Köyü'nde bulunan Tepeüstü Mevkii, arkeolojik açıdan büyük önem taşıyan bir alan olarak dikkat çekiyor.

Kırıkkale

Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Karakeçili Kaymakam'ı İbrahim Ergin'i ziyaret etti.

Kültür Sanat

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi yakınlarında bulunan Büklükale, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir arkeolojik alan olarak öne çıkıyor.