MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Türkiye - Portekiz Euro 2024 grup maçında yaşanan provokatif olaylara sert tepki gösterdi. Maç sonrası bazı provokatörlerin Portekiz'in galibiyetini kutlayarak sözde kürdistan bayrağı açması ve galibiyeti provoke amacıyla kullanması, Öztürk'ü öfkelendirdi.

Halil Öztürk, yaptığı açıklamada, "Kahrolsun elin bayrağını sallayanlar, kahrolsun ele hizmet edenler, kahrolsun bu milletin ekmeğini yiyip ona buna uşaklık edenler" diyerek tepkisini dile getirdi. "Varın siz emperyalizmin hizmetkarı olun, biz bir ömür Türklüğün hizmetkarı olacağız" diyen Öztürk, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyenlere karşı durduğunu belirtti.

Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Mecliste, sokakta, dağda, şehirde terörist istemiyoruz. Hem cennet vatanımız Türkiye’ye sözde 'vatanımız' deyip hem de Türkiye kaybedince yaşasın Portekiz diye sevinç naraları atıyorsunuz. Sizlerin kime ve neye hizmet ettiğini gayet iyi biliyoruz."

Halil Öztürk, Türkiye'nin milli değerlerine ve birlik beraberliğine yönelik her türlü saldırıya karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. "Bu vatan, hainlerin oyunlarına boyun eğmeyecek" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi