Harun Ulusoy;Kırıkkale için geliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi KırıkkaleF B I M G 1709394469385F B I M G 1709394543111 belediye başkan adayı Harun Ulusoy Kültür Merkezi'nde yaptığı toplantıdan projelerini partilerle ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile paylaştı. Programda  Belediye Meclis Üyesi Adaylarınin  tanıtımı yapıldı.

F B I M G 1709394478643

Harun Ulusoy yaptığı konuşmada projelerini anlatırken belediyecilik tecrübesi ışığında ekim olarak çalışma yaptıklarını eleştirilecek projelere imza atmayacaklarını söyledi.

F B I M G 1709394483429

15 yıldır Kırıkkale Belediyesi'nin yakınına tanıdığını belirten Ulusoy konuşmasının bir bölümünde mevcut başkan Mehmet Saygılı'ya eleştirilerde bulunarak söz verip yapmamakla suçladı.

Harun Ulusoy toplantıda şu konuşmayı yaptı;

Kıymetli Hemşerilerim;

Beni Kırıkkale Belediye Bakan Adaylığı vazifesine layık gören Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli Liderimiz’in şahsında, istisnasız bütün Teşkilat mensubu arkadaşlarımıza desteklerinden dolayı ayrı ayrı minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Hak beni sizlere ve aziz halkımıza karşı mahcup etmesin. Bu vazife benim için çok büyük bir onur ve şereftir.

F B I M G 1709394518722

Çıktığım bu yolda en büyük motivasyon kaynağım; sizlerin desteği, sevgisi ve samimiyeti oldu. Ne zaman zorlansam gücümü sizden, Kırıkkale’ye olan aşkımdan aldım.

F B I M G 1709394522847

Bildiğiniz gibi; 15 yıl boyunca Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüm. Bu 15 yıllık görev süresi içerisinde, Kırıkkale için önemli olan birçok başarılı projelere katkıda bulundum. İlimizin belediyecilik anlamında gelişmesi ve kalkınması için büyük çabalar gösterdim. Kırıkkale halkının beklenti ve ihtiyaçlarını yetkim ve sorumluluklarımın elverdiği ölçüde karşılamaya çalıştım.

Bizler, halkımızın gönlünü kazanmak, şehrimize en iyi hizmeti verebilmek için bu göreve talip olduk. Sizlerin de gayret, destek ve çabalarıyla 31 Martta Kırıkkale’yi yeni bir hizmet anlayışı ile tanıştıracağız. Cumhur İttifakının gücüyle üretken bir belediye için canla başla çalışacağız.

F B I M G 1709394503143F B I M G 1709394518722

Değerli Hemşerilerim;

Son yıllarda Kırıkkale’miz, belediye hizmetlerinin dışında maalesef birçok polemiklerle gündeme geldi. Belediye asli hizmetlerini yerine getiremeyecek bir yapıya dönüştü. Kırıkkale halkına, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine kadar sabretmelerini ve seçimlerden galip çıktığımız zaman, belediye hizmetlerini kesintisiz alacaklarının teminatını da buradan vermek istiyorum.

Kırıkkale halkına yapamayacağımız hiçbir hizmetin ve projenin sözünü seçim kampanyamız boyunca vermeyeceğiz. Projelerimiz gerçekçi ve Kırıkkale'nin ihtiyacına göre belirlenmiş projeler oldu. Belediyenin gelirleri ve giderleri zaten ortada. Biz Belediyenin gelir kaynaklarını da çok iyi biliyoruz, gider kaynaklarını da çok iyi biliyoruz. Çünkü olmayan bütçeyle olmayacak hayali projeler üretmek bize gerçekçi gelmiyor.

Bizler hizmetlerimizi bütçemize göre ve alacağımız diğer proje bazlı mali desteklere göre ürettik. Belediyenin kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanacağız. Çalışma ekibimizi de tecrübeli, işin ehli kadrolardan oluşturduk ve oluşturmaya da devam ediyoruz. Bizler halkımızdan, özellikle genç kardeşlerimizden gelecek proje tekliflerine de kapılarımızı sonuna kadar açtık.

Her şeyden önce milli, manevi ve kültürel değerlerimize bağlı gençlerin yetişmesi bizler için oldukça önemli bir konu. Belediyecilik anlamında gençlerimize yatırım yapmak zorundayız. Göreve geldiğimizde, “Gençlere Önem Veren Kırıkkale” misyonuyla gençlerimize yönelik projelerimizi hızlıca hayata geçireceğiz.

Hazırladığımız projelerimizde gençlerimize yönelik alanlar oluşturduk. Belediyecilik noktasında bizi biz yapan değerlerden, tarih şuurumuzdan, milli kültürümüzden ve maneviyatımızdan asla taviz vermeden bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

Özellikle yaşama dokunan projelerimizle çocuk, genç, kadın, yaşlı ve engellilere yönelik sosyal ve kültürel projeler gerçekleştireceğiz. Kırıkkale’mizde her yeni doğan çocuk için adına bir fidan dikeceğiz. Bu vesileyle onlara “Hoş Geldiniz” diyeceğiz.

65 yaş ve üzeri yaşlılar ile engelli vatandaşlarımızı şebeke suyundan ücretsiz faydalandıracağız.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, tüm ev ihtiyaçlarını huzurlu ve rahat bir şekilde karşılayabilmeleri için Hilal Kart uygulamasını faaliyete geçireceğiz.

Ulaşım zorluğu olan bazı okullarımıza öğrencilerimiz için ders başlama ve bitiş saatlerinde otobüs hattı koyarak öğrencilerimizi ücretsiz olarak taşıyacağız.

Şehir Merkezimizde meydan başta olmak üzere kalabalık cadde ve sosyal yaşam alanlarında halkımıza ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Kadınlarımız için meslek edindirme kurslarını yaygınlaştırarak kadınlarımıza KIRMEK ile destek olacağız.

Yatırım projelerimiz konusunda ciddi projeler hazırladık. İlk etapta çevre mahallelerdeki mevcut altyapı eksikliklerini gidermeye dönük adımlar atacağız. 100 günlük eylem planları hazırladık.

Revizyon İmar Planı ve Kentsel Dönüşüm Projesiyle şehrimize yeni bir kimlik kazandıracağız.

Kapsamlı imar çalışmalarında şehrimizin güzide mahalleleri olan Yuva, Selim Özer, Bağlarbaşı, Sanayi, Yenimahalle ve Karşıyaka Mahallelerinin yıllardır süregelen kronik problemlerini çözüme kavuşturacağız.

15 Temmuz Şehitleri Ve Demokrasi Meydanı ile Eski Valilik Alanında Otopark Ve Kültür Merkezi Projesini hayata geçireceğiz.

Kavşak Projelerimizle Nokta Mevkii, Millet Bulvarı ve Atatürk Bulvarında yeni kavşaklar oluşturacağız.

Yapacağımız Güneş Enerji Santrali Projesiyle şebeke suyu arıtma tesisinin aylık yaklaşık 15.000.000 TL. olan elektrik faturası bedelinden tasarruf edeceğiz.

Şehir merkezine yakın yayalarımızın rahat dolaşımını sağlayacak ve şehre canlılık getirecek, trafiğe kapalı yeni bir “Prestij Cadde” uygulaması hayata geçirilecek.

Yaşamdan emekli olmak yok sloganı ile Yaşlı ve Kimsesiz Vatandaşlarımız için yaşam alanı oluşturacağız ve onlara daha sağlıklı ve güvenli yaşam evleri kuracağız.

Yeşil alanların korunması ve Kırıkkale’ye daha fazla yeşil alan kazandırılması için çalışmalar yürüteceğiz. Mahalle Parkları ve Sosyal Yaşam Merkezleri Projemizle daha yeşil bir şehir olarak bütün mahallelerimizde düzenli ve estetik görünüme sahip yeni parklar oluşturacağız.

Kırıkkale Belediyesi Spor Kompleksi Projemizle spora ve sporcuya desteğimizi bir kez daha göstereceğiz.

Şehrimizde bulunan ve bakımsız durumda olan Kent Ormanı Piknik alanında peyzaj çalışmaları yapılarak şehrimize yakışır bir mesire alanı haline getireceğiz.

Evlerinde yalnız yaşayan ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olmak amacıyla “Öpülesi Eller” projesini başlatıyoruz.

Belediyem Yanımda Projesiyle ihtiyaç sahibi aileleri ev ev dolaşıp hizmeti onların ayağına götüreceğiz.

Kırıkkale’de faaliyette bulunan dernek, vakıf ve halkımızla el ele vererek bütün Kırıkkale’yi kucaklayacak “Bu Şehir Hepimizin” projesini hayata geçiriyoruz.

Hız tutkunu vatandaşlarımız için motor sporları ve drift alanı projesini uygulamaya alacağız.

Sokak hayvanlarımız için bakım merkezlerinin iyileştirmesini yapacağız ve başıboş gezen hayvanlarımızı sorun olmaktan çıkartacağız.

EDS uygulamasının sorumluluklarını azaltacağız. Bizim yönetimimizde halk belediyeye değil, belediye halka hizmet edecek.

Çiftçilerimize Tohum Ve Fide Destek Projesiyle onlara daha yakın olacağız ve Üretken Belediyecilik anlayışına uygun projeler geliştireceğiz.

Okullar Şenlensin Projesiyle okullarda belediyemiz tarafından oyun alanları, okul bahçelerinde öğrencilerle buluşacak.

Kültür ve sanata dokunan bir belediyecilik anlayışıyla projeler hazırladık.

Üniversite Şehrimizde Projesiyle şehir ile üniversitenin bütünleşmesini hedefliyoruz. Üniversite-belediye işbirliğinin şehrin gelişimine önemli katkılar vereceği inancıyla çalışmalarımızı başlatıyoruz.

Ustalara Saygı” Kültür ve Sanat Festivali Projesiyle söz ve saz aşığı ustalarımızın isimlerinin yaşatılmasına da vesile olacak bir kültür festivalini Kırıkkale halkıyla buluşturacağız.

 “Türk Bilgeleri Anıtı” ile Türk tarihi ve kültüründe önemli bir yere sahip isimlerle ilgili anıt ve park projemizi yapacağız.

Belediyemiz bünyesinde dijital belediyecilikte işlemlerin kolay yapılması için “Bilgi Destek Merkezi “BİDEM” kurularak e-belediyecilik hizmetlerini de yaygınlaştıracağız.

Belediye bünyesinde Gençlik ve Esnaf Meclisi kuracağız.

“Benimde Bir Fikrim Var” projesini Kırıkkale’nin gelişimi için başlatıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın Kırıkkale’nin gelişimine katkıda bulunması için uygulama kolaylığı olan projeler, gerekli finansman desteği ile belediye tarafından uygulamaya alınacak.

Yapacağımız projelerimiz sayesinde şehrimize 1.000 kişilik yeni istihdam olanağı sağlayacağız.

Yaklaşık 3.000 m2 alan üzerine yapılacak projemiz içerisinde, doğa sporları tutkunlarının tanışıp, vakit geçirebileceği lokal, açık atış poligonu, okçuluk alanı, paintball alanı ve survivor parkuru benzeri oyun alanları bulunacaktır. Yapacağımız proje içerisinde keklik ve sülün yetiştirilmesi ve doğaya salınması amaçlı kuluçka odası ve bakım kafesleri olacaktır.

Projemiz içerisinde isteyenlerin evcil hayvanlarını emanet edebileceği kedi ve köpek konaklama alanları bulunacaktır.

İçme suyu, kanalizasyon gibi teknik altyapı hizmetlerinin sunumunda yaşanan yetersizlikler ve sıkıntıların hızla giderilmesi sağlanacaktır.

Suyun arıtma tesisinden çıkıp evlerimize kesintisiz ulaşması için isale hatlarında ve depolarda gerekli revizyon ve kapasite artırımı çalışması yapılarak Kırıkkale’de su kesintilerinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir. Mahallelerimizde ana caddelerden başlanarak su, kanal ve sellik hatlarının yenilenmesinin akabinde andezit kaldırım, modern aydınlatma, peyzaj çalışmaları ve üst yapı kaplaması yapılarak şehrimizin modern bir görünüme kavuşması hedeflenmektedir.

Belediye Sosyal tesisi büyük şehir parkına cephe vaziyette 3000 m² alan üzerinde 4 katlı 1000 m² oturum alanlı toplam 4000 m² inşaat alanlı projemizle engelli vatandaşlarımızın hiçbir yardıma gerek kalmaksızın kullanabileceği şekilde dizayn edilecektir.

İlimizde zaman zaman güzel hizmetler yapılmakta ve halkımızın hizmetine sunulmaktadır. Halkımızı memnun eden bu hizmetler bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle kısa bir süre içerisinde kullanılamaz hale gelmektedir. İlimizde yapılan pek çok park ve rekreasyon alanı maalesef aynı makus kaderi paylaşmaktadır. Personel sayısı artırılarak yapılan yatırımların korunması ve uzun yıllar hizmet vermesi sağlanacaktır.

Kıymetli Hemşerilerim;

Kırıkkale için öncelikli hizmet alanlarını belirledik ve süratle seçimi kazandığımız andan itibaren arkadaşlarımızla birlikte yola koyulacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar ortaya koymak suretiyle projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz.

Tekrar hatırlatmak isterim ki Kırıkkalemiz için gerçekçi olmayan hiçbir projeyi seçim vaadi olarak kullanmayacağız. Hazırladığımız projeleri belediyecilikte tecrübesi ve deneyimi olan yakın ekibimizle birlikte hayata geçireceğiz.

Değerli Hemşerilerim;

Bugün şehrimiz için yapılan hizmetlerin yeterli olmadığını, yapılması gereken birçok hizmetin yapılmadığını, bazı yanlış adımların nasıl ağır sonuçlar ortaya çıkardığını ve bu sonuçların siz kıymetli hemşerilerimizi ve şehrimizi nasıl büyük sıkıntılarla karşı karşıya bıraktığını maalesef çok açık bir şekilde görüyoruz.

Rakiplerimizden biri “Ben Tutamayacağım Sözü Vermem, Söz Verdiysem Tutarım” demiş. Öyleyse soruyorum.

2019 yılında verdiğiniz vaatlerden Eski Sanayi Sitesi taşınacak dediniz? Taşındı mı? Çoruhözü Deresi Rekreasyon alanı yapılacak dediniz? Yapıldı mı? Ardiyeciler Sitesi taşınacak dediniz? Taşındınız mı? 4 adet yaya alt geçidi yapılacak dediniz? Yapıldı mı? Eski Valilik Binası yerine Kültür Merkezi yapılacak dediniz? Yapıldı mı? Kent Ormanı revize edilecek dediniz? Yapıldı mı? Bağlarbaşı ve Devebağırtan revize projesi yapılacak dediniz? Yapıldı mı? Kitaplık duraklar yapılacak dediniz? Yapıldı mı? Diğer proje vaatlerinizi saymıyorum. Çünkü onları ilgili Bakanlıklar yaptı ve siz sahiplenmeye çalıştınız.

Siz 2019 yılında tutamayacağınız her türlü sözü zaten vermişsiniz. Şimdi çıkıp bu seçimlerde de aynı yalanlara halkımızın inanmasını bekliyorsunuz. Bu insanlar size sandıkta cevabını verecektir.

Kısaca onlar konuşacak biz iş üreteceğiz, şehre katma değer katacak projeler peşinde koşacağız.

Rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in de ifade ettiği gibi “Başarı için muntazam planlı çalışma yapmak lazımdır, son nefesimizi verinceye kadar çalışacağız’’.

Değerli Hemşerilerim;

Şehrimizin ve insanlarımızın karşı karşıya kaldığı sorunları gören, bu sorunların kaynağını bilen, çözümü için sözü ve projesi olan, hangi makamda olursa olsun kapısını ve gönlünü her zaman herkese açık tutan bir kadro kuruyoruz. Bizler şehrimizin geleceği için bugünden itibaren yola çıkıyoruz. Halkımızın bu yolda bizlere eşlik edeceğinize, destek vereceğinize ve geleceğe doğru yürüyüşümüzde yanımızda olacağınıza inancımız sonsuzdur.

Biz yeni de gelmedik geri de gelmedik. Biz hep buradaydık hep burada olacağız. Belediye ile vatandaş arasına örülen duvarı Alah’ın izniyle hep birlikte yıkacağız. 31 Mart sadece bir başkanlık seçimi değil. 31 Mart aynı zamanda sizinle sizi hor gören, yok gören, size tepeden bakanların hesaplaşma günüdür. Bu anlayışın kesin hesabını…

1 Nisan'dan itibaren belediye bir kitlenin, bir zümrenin, belirli bir grubun değil, Demirtaş'a selam gönderen Özgür Özel'in değil Kırıkkale Halkı'nın, sizlerin olacak.

Sözlerime son verirken; Kırıkkale Belediye Başkanlığı görevine talip olmak bir cesaret işi olduğu kadar, benim için büyük bir onur ve şereftir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli liderimiz başta olmak üzere, bütün teşkilat yönetimi ile isimlerini sayamadığım herkese ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

İlginize, sevginize ve desteğinize şimdiden teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Allaha emanet olun…

Kaynak: Haber merkezi