Çay TV ekranlarında canlı yayınlanan programda, Vali Masatlı Hatay’da devam eden iyileştirme çalışmalarına dair bilgi verdi. Deprem sonrası yürütülen projelerin bir kısmının tamamlandığını, kalanların ise hızla bitirilerek depremzedelere destek olmaya devam edileceğini ifade etti.

A11 D9 A1 E 7204 4796 B892 7763 E7 F B4 D7 C

Programda, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı ve sismolog Dr. Süleyman Basa, TİMBİR Danışma Kurulu Başkanı Veysel Cıncık ve TİMBİR Yönetim Kurulu Üyeleri de yer aldı.

Dr. Süleyman Basa, Hatay’ın yeniden ayağa kaldırılması için yapılan projelerin kritik önem taşıdığını belirterek, kenti yalnız bırakmayacaklarını vurguladı. Devam eden çalışmalarla birlikte depremin izlerinin silinmesini temenni etti.

1 D65 D5 D7 A F C D 4 F B1 B C08 B C0 C19488 F D6

Veysel Cıncık, Hatay Valiliği’nin yürüttüğü projelerin bölge halkı için büyük bir değer taşıdığını belirterek, Hataylı vatandaşların her zaman desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Programda, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde, bölgedeki toparlanma sürecine katkıda bulunmaya devam edeceği mesajı verildi.

Kaynak: BHA