Hayatla Barış' filminin galası yapıldı

Küçük yaşta geçirdiği talihsiz kazadan sonra bir bacağını kaybeden, Türkiye'de ve dünyada 'Ampute Messi' olarak tanınan milli sporcu Barış Telli'nin hikayesini beyaz perdeye yansıtan 'Hayatla Barış' filminin gala gösterimi yapıldı.

Barış Telli'nin yakın dostlarından Avukat Şeyda Akpınar Tekcan ve Kırıkkale'mizin tanınmış sanatçısı ve Barış Telli'nin  yakın arkadaşı Nurhan İner galaya özel olarak davet edildiler.

GERÇEKTEN ÇOK UĞRAŞTIK"

Aslen Kırıkkale'li  olan Filmde Telli'yi canlandıran oyuncu Taner Ölmez, çok heyecanlı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün burada olmak gerçekten bizim için bir hayaldi. Çok önce başladık filmin masa başı çalışmalarına. Biz ilmek ilmek dokuduk, gerçekten çok uğraştık, çok ter döktük. O yüzden bugün burada olmamız benim için hakikaten bir hayal. Çok mutlu ve inanılmaz heyecanlıyım. Bugün izleyeceksiniz. Umarım beğenirsiniz. Ben filmi izlediğimde gurur duydum hem çalıştığım arkadaşlarımla hem yönetmenimle hem yapımcımla. Umarım bu değeri hak ediyordur ve siz de beğenirsiniz." Barış'ı ve ailesini tanıyınca hem inanılmaz derecede iş yüküm omuzlarımdan kalktı hem de açıkçası bana bir misyon yüklendi. Biliyorsunuz lakabı 'ampute Messi.' Çok yetenekli bir insan. Onun hayatını oynamak benim için bir gururdu ve çok mutluyum açıkçası."Oyuncu Sinan Tuzcu da dünyanın en yetenekli sporcularından birinin hayatını canlandırmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Özel bir hikaye ve çok da özel oyuncularla canlandırıldı. Benim için böyle bir ekibin içinde olmak, Barış ile tanışmak büyük bir şans. Perspektifiniz, hayata bakışınız değişiyor. Çok mutluyum" dedi. 

Oyuncu Gürkan Uygun da filme dair şu bilgileri verdi: 

"Ne yaptığını bilen bir Ne yaptığını bilen bir yönetmen, yapımcı, oyuncular ve ekiple çalışmak, bir oyuncu olarak bize çok büyük keyif verdi. Her zaman o fırsatı yakalayamıyorsunuz. Tabii ki bir umut filmi. Hayalleri yıkılan bir çocuğun o hayalleri yeniden inşa ederken yanında umudunun, arkasında ailesinin olması ve bir tane koltuk değneğinin onunla olması... Onunla birlikte hayallerini gerçekleştirebildiğini görüyoruz. İnsana olan umudumuz artıyor tabii ki." Oyuncu Nazan Kesal da filmin mottosunu çok önemsediğine vurgu yaparak, "Barış kendi öyküsü içinde, bana, bize hepimize çok önemli bir şey söylüyor. Diyor ki; 'En değerli şey hayatın kendisidir. En kutsal şey yaşamdır. Yaşamın önündeki her türlü zihinsel ve bedensel engelleri kaldırın.' Bunu dediği için de dünya şampiyonu oldu" diye konuştu. Galaya Kırıkkale'de Barış Telli'nin  dostları katıldı

Kaynak: Haber merkezi