5F1Ada9D 93F3 4B76 8A77 A2Bb4A53Fb88

Son dönemde artan yağışlar Yahşihan ilçesinde önemli zararlara yol açmaya başladı. Yahşihan Belediyesi tarafından geçmiş yıllarda yapılan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nin bir bölümü, ciddi bir şekilde kullanılamaz hale geldi ve yol trafiğe kapatıldı. Belediye yetkilileri, yolun eksik yapıldığına dair plansız ve hatalı uygulamaların etkili olduğunu belirtti.

Caddenin plansız ve hatalı uygulamalar neticesinde eksik yapıldığı ifade edilirken, asfaltlanmış yolda çökmeler ve kaymaların meydana geldiği bildirildi. Belediye yetkilileri, bu durumun vatandaşların güvenliğini tehlikeye attığını ve yolun bir süre trafiğe kapatılacağını duyurdu. Yolun giriş ve çıkışlarına uyarı pankartları asıldı.

 Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, yol hakkındaki açıklamasında, tadilatın ve yeniden dizaynının ciddi bir maliyet gerektirdiğine dikkat çekti.

Yolun yapımının tamamlanmasına kadar vatandaşların diğer şeridi tek yönlü olarak kullanmaları gerektiği belirtilirken, dikkatli olunması önemle vurgulandı. Belediye, vatandaşların güvenliği ve rahatı için gerekli önlemlerin alınacağını ve yolun en kısa sürede yeniden hizmete açılacağını dile getirdi. Caddenin şimdilik kullanımı yasaklandı.

Kaynak: Haber Merkezi