Kırıkkale ikinci el eşya ve Hurda Pazarının Karşıyaka'dan tekrar şehir merkezindeki eski yere taşınması isteniyor.

Yaklaşık 4 yıl önce Kırıkkale şehir merkezinde Cumartesi Pazarı alanı içerisinde haftanın belli gününde açılan hurda pazarının Karşıyaka Kapalı semt pazarına taşınması vatandaşların mağduriyetine yol açıyor.

Hurda pazarında mal almak isteyen vatandaşlar Karşıyaka'ya gidip gelmek zorunda kalacakları için çoğu defa alacaklarını temin etmekte zorlanıyorlar .

Eski Cumartesi Pazar'ın yerine tekrar alınması durumunda hurda pazarına tekrar canlanacağını ifade eden vatandaşlar pazarın Karşıyaka'ya taşınması ile beraber de ciddi bir müşteri kaybına uğradığını ifade ediyorlar.

SATICILARDA DESTEKLİYOR

Vatandaşların bu talebi hurda satıcıları tarafından da destekleniyor. Bu konuda Kırıkkale belediyesine taleplerini ileten müşteriler ve hurda satıcıları artan ekonomik kriz sonrası hurda sektörünü canlandığını ancak yer uzaklığından dolayı Kırıkkale'deki vatandaşların ürün temininde zorlandıklarını vurguladılar.

Ayrıca Karşıyaka semt pazarının küçük olmasından dolayı Kırıkkale hurda pazarının kapasitesini taşıyamadığı için satıcılar ve müşteriler Pazar alanı dışındaki alanlarda alışveriş yapmak zorunda kalıyorlar .

Kışın yağmur altında yazın ise güneşte kalan vatandaşlar eski pazar yerine geçmekte oldukça ısrarlı taleplerde bulunuyorlar.

Kaynak: Haber merkezi