Hüseyin Kahya Dua ve Anma günü Kırkkale Valiliğimiz himayesinde yapıldı.

I M G 20240920 W A0073I M G 20240920 W A0028

Kırıkkale İline bağlı 362 camide merkezi sistemden okunan Mevlüt ardından  cemaata I M G 20240920 W A0064

Otobüsler ile anıt mezara gelindi açılış konuşmasını yapan torunu Cenk Ataman Makina Kimyanın ile yaptığı Müzeye Hüseyin Kahya Silah Müzesi isminin verilmesi ve bir ürüne HİÇYILMAZ isminin verilmesini rica etti . 

Kırıkköyü mahallesi muhtarı ise Hüseyin Kahya ile ilgili her türlü hizmete hazırız dedi daha sonra söz alan Makina Kimya Endüstrisi Kurumu adına. konuşan Genel Müdür yardımcısı Müze ve ürün ismi ile ilgli elinden geleni yapacağını belirtiken sonra söyle devam etti. "Hüseyin beyin bize bu imkanı sunması büyük bir luturftur." dedi ardından sözü alan Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın, Ahmet Önal ise "Kırıkkale bugünlere gelmiş ise rahmetli büyüğümüzün vizyonu ile gelmiştir." dedi.

Ardından konuşan Vali yardımcısı Mustafa Erkayıran ise" Biz devlet olarak Hüseyin Kahyaya saygı duyuyoruz ve bu aileye değer veriyoruz." diyerek konuşmasını sonlandırdı .

Ardından şair Müfit Arslan Hüseyin Kahya şirini okudu ve bu şiir katılımcıları duygulandırdı okuna. kuranı kerim tilavetinin ardından İl müftüsü Mustafa Topal dua ettrdi aile ocağında tarihi bakır helkede merhum Hüseyin Hiçyılmaz,ın evinde. Kızı Nalan Hiçyılmaz’ın Hasan dede ve Hüseyin Kahya;nın büyük dedesi Ahmet dede anısına pişen un helvası gelen konuklara ikram edildi. programa çok sayıda davetli katıldı .

Törene katılan Mustafa Can Hiçyılmaz Hüseyğn Kahya parkı için duvara şeklimde yapılacak Hüseyin Kahyanın Makina Kimya Temel atma törenin kabarma heykelini Kırııkkale Belediye Başkanına iletildiğini ve olumlu dönüş aldıklarını ve çok memnun olduklarını bildirdi .

Törenin ardından Cenk Ataman kusursuz bir Dua ve Anma günü hazırlıyan Kırıkkale il kütür Müdürü Neslihan Aktaş teşekkür etti .

Kaynak: Haber merkezi