CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Kırıkkale’ye gelerek seçim çalışması yaptı. Hüseyin Kahya Parkı girişinde seçim otobüsü üzerinden partililere seslenen Tezcan, “Seçimin ikinci turunda sandığa gideceğiz gereğini yapacağız” diye konuştu.

BİZİM KAMPANYA İŞARETİMİZ KALP

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye gelerek partililere hitap etti. Hüseyin Kahya Parkı girişinde düzenlenen mitinge CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Millet İttifakını oluşturan CHP, İYİ Parti, SP, Gelecek ve Deva Parti il başkanları ve yöneticileri katıldı. CHP Milletvekili Önal’ın açılış konuşmasının ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan “Her yeri görüyoruz durum ortada. Sevgili Kırıkkaleli kardeşlerim. Birinci eşik olan 14 Mayıs geçildi. Milletvekili seçimini tamamladık. Aziz milletimiz cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bıraktı. İlk turda cumhurbaşkanlığında birinci turun kazananı yok. Hiç kimse yüzde elliyi geçemedi seçim ikinci tura kaldı” ifadesini kullandı. Tezcan, “ Bizim kampanya işaretimiz kalp. Bizde ötekileştirme yok, bizde düşman yok, bizde başkası yok, biz kardeşliğin, barışın dostluğun temsilcisiyiz. İftira atanlara, yalan söyleyenlere de tek cevabımız var. O cevap Pazar günü inşallah sandığa gideceği, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğiz ve 13. Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Nefretin ve düşmanlığın dili kaybedecek dostluğun ve kardeşliğin dili kazanacak.'

DÜZENSİZ GÖÇMEN VAR

 Tezcan, “Kampanya boyunca yalan, iftira ve illüzyon üzerinden bir siyaset izlediler. Gerçekte olmayan şeyleri varmış gibi topluma anlattılar. Yalan üzerinden toplumu düşmanlaştırdılar. Bize oy vermeyen vatan haini dediler. Türkiye'de bir terör iftirası üzerinden seçmenin bir bölümünün kafasını karıştırmayı başardılar ne yazık ki. Değerli arkadaşlar bugün Türkiye'de 10 milyon Suriyeli, Afgan, düzensiz göçmen var. Hiç şüpheniz olmasın ki 28 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse bu 20 milyon daha artacak. 30 milyona çıkacak çünkü 10 milyon Suriyeli, Afgan sığınmacının sebebi Recep Tayyip Erdoğan. Onun siyaseti, onun politikaları. O yüzden Türkiye'de Suriyeli düzensiz sığınmacı sayısı 30 milyona çıkmasın diyorsanız sandığa gidip Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceksiniz.” Tezcan “Yirmi bir yıldan bu yana bu millet kimseye vermediği iktidarı sana verdim. Tek başına. Ve bu yirmi bir yıllık iktidarın sonunda emekli, yoksullaştı. Esnaf iflas etti. Çiftçi fakirleşti. Toprağın bereketi kayboldu. Memuru, işçisi, emeklisi herkes, çiftçisi, herkes yokluk, yoksulluk içinde. Ne oldu? Beş sene önce milletten yetkiyi verin bu fakire yetkiyi görün ne olacak dediğinizde millet fakire yetkiyi verdi daha çok fakirleşti. Dolar dört liraydı yirmi bir liraya geldi dayandı. Mazot on kat arttı. Çiftçi ilaca gübreye gücü yetmiyor. İlk tur seçimleri tamamlandı şimdi sıra ikinci tur seçimlerine geldi. İkinci turda sandığa gideceğiz gereğini yapacağız. Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğiz” dedi.




Editör: TE Bilisim