Seyir Defteri’nin kıymetli okuyucuları bugün 13 Nisan 2023 Perşembe Kaletepe Mahallesi Alparslan Pehlivanlı Bulvarı’nda “UMUT FIGHT CLUB” tan herkese merhaba 2022 senesinin Ekim ayında İstanbul’da düzenlenen turnuvada finalde İranlı rakibi PouoyaKashani’yi yenip şampiyon olan kemerin sahibi olan Ankara Ego Sporun ve Milli Takımımızın sporcusu geleceğin KickBoksçularını yetiştiren gençlerin Umut Ağabeyi Sayın Umut Coşgun Beyefendi’ye öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiği için teşekkür ederim.

Umut Bey eksik kalan yerler vardır illa ki sizi tanımak istiyorum. Nerelisiniz?

Kaç senedir ringlerdesiniz?

Umut Coşgun: Başar Bey öncelikle hoş geldiniz. Aslen Çorum Alacalıyım. Doğma büyüme Kırıkkaleliyim esnaf çocuğuyum. Babamın yönlendirmesiyle 10-11 yaşlarımda Kick-Boksa başladım. Yaklaşık 22 yıldır aralıksız müsabakalara katılıyorum. Amatör ve profesyonel kariyerimde 4 kez Türkiye Şampiyonluğum, Avrupa ve Dünya derecelerim mevcut. A Milli Sporcuyum Ankara Ego Spor adına mücadele ediyorum. Kırıkkale Umut Spor kulübü antrenörüyüm. Türkiye şampiyonu Avrupa ve uluslararası dereceli bir çok sporcularım var. Kırıkkale Eğitim Fakültesi mezunuyum. K-1 Türkiye Şampiyonluğu kemerim var. Profesyonelde Türkiye’nin en iyi organizasyonlarda canlı yayınlarda kazanmış olduğum kupalar ve şampiyonluklar mevcut.

Başar Özdemir: Umut Bey bu spora kaç yaşında başladınız. Özellikle sizin katıldığınız turnuvaları izliyorum lâkin ben ekran başında izlerken zorlanıyorum. Sert bir spor sert darbeler alıyorsunuz, sert darbeler gönderiyorsunuz. Maçtan sonra ağrılar, sızılar oluyor mu?

Bedenen bu acılara katlanmak ne kadar kolay ne kadar zor?

Umut Coşgun: Hazırlık süreçlerimiz çok zorlu geçiyor, acılarımızı hafifletmek adına antrenmanlarda sayısız müsabakalar yapıyoruz ve hücrelerimizi öldürüyoruz. Müsabaka içinde yediğimiz tekme ve yumrukların acısını yaptığımız kaliteli antrenman ve başarı hırsımız ile törpülüyoruz. Zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır felsefesiyle ülkemizi temsil etmek için gençlere örnek olmak için savaşıyoruz.

Başar Özdemir:  Umut Spor Okulu’nda antrenörlük yapıyorsunuz. Herkesin bildiği dilde Umut Spor Kulübü’nde burada kaç kardeşimiz eğitim görüyor ve ailelere söylemek istedikleriniz var mı? Sporun gençleri kötü alışkanlıklardan koruma özelliği var siz bu konuda ne söylemek istersiniz?

Umut Coşgun:  Başar Bey yılda yaklaşık 200-250 öğrenci çalıştırıyoruz. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak müsabıklık ve elit bir sporcu yetiştirmek için eğitimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Amacım Gazi Mustafa Kemal’in bizlere emaneti olan gençlerimize sahip çıkmak ve ahlâklı bir toplum yetiştirmek.

Başar Özdemir: Umut Bey sizi bugüne kadar en zorlayan rakip kimdi?

Umut Coşgun: Başar Bey beni bugüne kadar en zorlayan rakip Kenan Günaydın İstanbul bölgesi sporcumuz...

Başar Özdemir: Umut Bey beslenmenize dikkat ediyorsunuz, kilonuza dikkat ediyorsunuz. Ben bazen gece uyandığımda buzdolabını açtığımda varsa puding, tatlı, pasta  ne varsa gecenin kaçı olursa olsun böyle bir zaafımın olduğunu söyleyebilirim. Siz bu konuda şanssız mısınız? Biraz dikkatli olmak lazım mı?

Umut Coşgun: Başar Bey antrenman düzeyimize göre beslenmemiz her zaman kontrol altındadır. Alkol, Sigara vs... kesinlikle kullanmıyorum. Gazlı içeceklerden ve yağlı yiyeceklerden uzak duruyoruz. Protein ve kalsiyum ağırlıklı besleniyoruz. Üst düzey antrenmanlarda karbonhidrat düzeyimizi arttırıp antrenmanımıza katkı sağlıyoruz.

Başar Özdemir: Umut Bey bugüne kadar kaç müsabakaya çıktınız. Kaç nakavtınız var?

Umut Coşgun: Başar Bey öncelikle amatör kariyerimde 200’e yakın müsabakaya çıktım. Bunların yaklaşık 58 tanesi nakavt... 110 tanesi de sayı ile kazandığım müsabakalar. Profesyonel kariyerimde 9 maça çıktım 7 galibiyet 2 mağlubiyetim var...

Başar Özdemir: Umut Bey biraz teknik bir soru sormak istiyorum. Boksta rakibinizin maçlarını izleyip mi o müsabakaya hazırlanıyorsunuz, yoksa kendinizin savunma yada hücum prensibi disiplininde taktiklerinizle her maça aynı şekilde mi hazırlanıyorsunuz. Yoksa rakibi analiz mi ediyorsunuz?

Umut Coşgun: Başar Bey profesyonel ve amatörde rakiplerimizi tanıyorsak mental ve görsel antrenman mutlaka yapıyoruz. Tabi ki tanımadığımız farklı rakiplere karşı maçın ilk roundundarakibi analiz ederek rakibe göre mücadele ediyoruz.

Başar Özdemir: Umut Bey daha önce boks sporuyla ilgilenmemiş ben gelsem desem ki yaşım 38 ben bu spora başlayabilir miyim?

Umut Coşgun: Başar Bey sporun yaşı yoktur. Her branşta herkes sedanter olarak antrenman yapabilir. Teknik ve taktiklerini öğrenip kendilerini savunmak ve formda hissetmek adına aktif spor yapabilir.

Başar Özdemir: Umut Bey öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kariyerinizde başarılar diliyorum. Yolunuz hep şampiyonluklara, kemerlere çıksın...

Son olarak gençlerimize, ailelerimize, Kırıkkaleli hemşerilerimize söylemek istedikleriniz var mı?

Umut Coşgun: Başar Bey Kırıkkale’de öncelikle her okul önünde güvenlik güçlerimizin mutlaka olması her yıl yetenek testlerinin çocuklara uygulanarak kötü alışkanlıklardan uzak durması için spora teşvik edilmeli ve tüm branşlarda il temsilcileri iller arası organizasyonlar düzenleyerek sporun ve sporcunun gelişmesine katkı sağlanmalıdır ve başarılı olan sporcular maddi, manevi ödüllendirilmelidir.

Buraya kadar gelip bizleri ziyaret ettiğiniz için ben de size teşekkür ediyorum.

Başar Özdemir: Seyir Defteri’nin kıymetli okuyucuları bugün Ringe çıktım evet Kırıkkale Kaletepe mahallesinde Alparslan Pehlivanlı Bulvarı’nda Umut FIGHT CLUB’TA Umut Coşgun beyefendi ile şampiyonumuz ile ringe çıktım.

Tabi ki sembolik olarak karşısındaydım Umut Bey’in o yaptıklarıyla gençleri spora teşvik etmesiyle onları  sosyal bir insan olarak bir birey olarak bir şampiyon olarak yetiştirmesiyle zaten bizim gözümüzde hep  Kırıkkale’nin gururu olmaya devam ediyor Umut Bey

Şampiyon olmaya devam ediyor.

Şampiyon olmak zordur ama şampiyon olarak zirvede kalmak daha zordur.

Umut Bey her gün zirvede kalmaya devam ediyor.

Seyir Defteri Kırıkkale’mizin değerleriyle devam ediyor.

Saygılarımla



Editör: TE Bilisim