Bakan Bilgin'in asgari ücret ve ek gösterge konusunda yaptığı açıklama, ekonomik sıkıntılar yaşayan milyonlarca kişiye umut oldu. Bakan Bilgin, ‘teklif hazır’ diyerek tarihi duyurdu. İşte detaylar…



Asgari ücret

Bakan Vedat Bilgin'den son dakika 3600 ek göstergeye dair müjdesi haberi verdi. Teklifin hazır olduğunu söyleyen Bilgin, Temmuz ayında dikkat çekerek asgari ücret ve çalışma saatleriyle ilgili de sevindiren haber açıkladı.

EYT, emekli maaşlarında yapılan düzenleme gibi pek çok müjdeli haberi veren Bakan Vedat Bilgin, bu kez 3600 ek gösterge ve asgari ücrete dair flaş bir açıklama yaptı.

 

Temmuz ayında ek zammın yapılacağı beklenen asgari ücret için düzenlemeler de yapıldığını aktaran Bilgin, peş peşe haberleri verdi.

Seçime sadece günler kala hükümetten peş peşe düzenlemeler gelmeye başladı. Çalışma saatlerinin azaltılacağını ifade eden Bakan Bilgin, 3600 ek gösterge ve asgari ücret zammına ilişkin de müjdeyi verdi.

 

ASGARİ ÜCRET VE 3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Memurlar ve asgari ücretlileri yakından ilgilendiren müjdeli habere ilişkin düzenleme yapıldığını aktaran Vedat Bilgin, 'Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik.

 

Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız.'

Bilgin, 3600 ek göstere içinse, '3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır' ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilisim