İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde Yeşilay’ın tanınırlığını ve bilinirliğini artırmak, bağımlılık konusunda bilinç oluşturmak, gönüllüğü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan 'Benim Kulübüm Yeşilay' projesi Kırıkkale’de devam ediyor.

 

Yaptıkları eğitimler hakkında bilgi veren Yeşilay Kırıkkale Şube Başkanı Muhammet Erkam İŞLER; Benim Kulübüm Yeşilay Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren okullarda öğrenim gören 3, 4 ve 7. sınıf öğrencilerine çeşitli etkinliklerle Yeşilay’ı tanıtmak, öğrencilerde bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilmiştir. 14 Aralık 2022 tarihinde başladığımız projemizde 585 öğrencimize ulaşıldı ve bu proje kapsamında hedefimiz 2023 yılı içinde il ve ilçelerdeki bütün ilkokul ve ortaokullarında ki bütün öğrencilerimize ulaşmaktır.'

 

İşler “Öğrenciler nezdinde Yeşilay’ın tanınırlığını vebilinirliğini arttırmak, Yeşilaycılık mesajlarını ve gönüllülüğünü yaygınlaştırmak amacıyla uygulanan proje ile ilkokul ve ortaokullarda Yeşilay kulüplerinin kurulması/aktif hale getirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle farklı oyunlar, çizgi filmler ve sunumlar ile teknoloji bağımlılığı, sağlıklı yaşamın önemi ve zararlı alışkanlıklar karşısında nasıl tavır sergilemeleri gerektiği interaktif bir şekilde aktarılarak Yeşilay hakkında bilgilendirmeler yapılıyor; öğrencilere okullarında Yeşilay kulübü kurmaları halinde yapabilecekleri faaliyetler anlatılıyor.

Konuyla ilgili duyarlılık göstererek katkı sağlayan İl Milli Eğitim Müdürümüz Hayati TELEFONCU’ya başta olmak üzere emeği geçen idareci, öğretmen, Yeşilay gönüllülerimize, tüm eğitim çalışanlarına ve destekleri için velilerimize teşekkür ediyoruz. ”dedi.

 


Editör: TE Bilisim