Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan elektrik ve doğalgazda indirim yapılacağını duyurdu. İşte haberin detayları…



Son dakika: 14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürerken; TBMM Grup Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

Depremin ilk günlerinden beri felaketin yıkıcı etkilerine maruz kalmış insanlarımızı ziyaret ediyoruz. Kalıcı konutlarımızın temellerini atıyoruz. Bayrama kadar programlarımız bölgede sürecek.

Bayramdan sonra seçim gününe kadar il ziyaretlerimiz başlayacak. İllerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla kucaklaşacağız.

 

Buradan depremzede kardeşlerime seslenmek istiyorum. Seçim süreci sebebiyle değişen gündemin; sizleri, sizlerin yaşadığı şehirlerdeki durumu, yapılan yardım ve destek çalışmalarını, kalıcı konut projelerini unutturmasına asla izin vermeyeceğiz. Seçim sürecinin depremden etkilenen vatandaşlarımızın unutulmasına asla taviz vermeyeceğiz. Bizim kalbimizde hep deprem bölgesi olacaktır. Yeni bir şehir gibi kurduğumuz geçici barınma merkezlerini yaygınlaştıracağız. Kalıcı konutlarımızı bir yıl içerisinde bitireceğiz.

 

Pazartesi günü 4 ilde de okullarımız eğitime başladı. Sağlık hizmetleri için hızla yeni hastaneleri devreye alıyoruz. 11 şehrimizin gözü yaşlıyken diğer şehirlerin vur patlasın çal oynasın aymazlığına düşmesine razı gelmeyiz. 85 milyon bir ve beraber olarak mücadele edeceğiz. Türkiye yüzyılı vizyonumuzdan da geri adım atmayacağız.

 

İki müjdeyi de şimdiden vermek istiyorum. Birincisi, elektrikte tüm abone gruplarında Nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz.

İkincisi; sanayicilerimizin kullandığı doğal gaz tarifesinde Nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz.


Editör: TE Bilisim