Bahşılı ilçemizde örnek olacak bir uygulama hayata geçiriliyor. Depremzede ailelerin çocuklarına okul ve derslerden kopmamaları için ücretsiz etüt hizmeti verilecek.

Yaşanan acı felaket sonrası evsiz kalan yüz binlerce insana diğer illerimizde yaşayan vatandaşlarımız kucak açtı.

Depremzede ailelere maddi yardım göndermekle kalmayıp, evlerini, yurtlarını açan, yeniden Bir düzen kurabilmeleri için maddi, manevi desteklerini esirgemeyen illerden biri de Kırıkkalemiz oldu.

Aralarında öğretmen, mühendis, avukat, bankacı, üniversite öğrencilerinin bulunduğu bir grup gönüllüsü organize eden Kasaba Kafe, ilimize yerleştirilen depremzede ailelerin sınavlara hazırlanan çocuklarına ders anlatmak, sorularını çözmek, sınav yılında olmayanların derslerine, ödevlerine yardımcı olmak maksadıyla kapılarını minik misafirlerine, kardeşlerine açıyor.

İlimize yerleştirilen depremzede ailelerin çocuklarına belirlen gün ve saatlerde ücretsiz eğitim verilecek. Kitap, defter, kırtasiye ihtiyaçları da karşılanacak olan öğrencilerimize ders anlatmakla kalmayıp,  gönüllü psikologlar, rehber öğretmenler ve çocuk gelişimcilerle psikolojik destek de verilecek. Ayrıca ders birimlerinde film gösterimleri, müzik dinledikleri gibi aktivitelerle çocukların ve gençlerimizin deprem psikolojisinden çıkmalarına yardımcı olunacak.

Yapılacak bu sosyal sorumluluk projesinin depremzede ailelere duyurulması noktasında tüm vatandaşların yardımına ihtiyaç duyulmaktadır. Memleketimize yerleştirilen bildiğiniz ailelerle iletişim kurularak Kafeye yönlendirilmesi isteyen Kasaba Kafe yetkililerine ve organizasyonda emeği geçen herkese buradan şehrimiz adına teşekkür ediyoruz.


Editör: TE Bilisim