Hürriyetçi Sağlık sen Kırıkkale il başkanı Faruk Karaca sağlık bakanlığı merkez teşkilatı çalışanlarının ve araştırmacıların ek ödeme sorunlarını yargıya taşıyacaklarını belirtti.

 

Karaca”Bilindiği gibi, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanları ile Araştırmacı kadrosunda görev yapan personel % 20 artırımlı sabit ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanamamaktadır.Ancak, kadrosu taşra teşkilatlarında olup geçici olarak bakanlıkta görev yapan sağlık çalışanları, söz konusu artırımlı ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanmaktadır.Bu durumda sağlık bakanlığında kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanları, geçici olarak görev yapan sağlık çalışanlarına göre her ay 3500 ile 5000 TL civarında daha düşük ücret almaktadır.”

 

BAKANLIK PERSONELİ, KADROSUNU TAŞRA TEŞKİLATLARINA ALDIRDI.

 

“Sağlık Bakanlığı bünyesinde kadrosu bulunan sağlık çalışanları, yüzde yirmi artırımlı ek ödeme, taban ve teşvik ödemelerinden yararlanabilmek için yoğun bir şekilde kadrolarını il sağlık müdürlüğü, hastaneler ve ağız ve diş sağlığı merkezlerine aldırdı. İdareye etki edecek siyasi ve sosyal çevresi olmayan ir çok çalışanın talebi ise idareciler tarafından reddedildi. Kadrosunu taşra teşkilatlarına aldıran bakanlık çalışanları, geçici görevlendirme ile yine bakanlıktaki aynı görevlerini sürdürmeye devam etmektedir.”

 

KONUYU YARGIYA TAŞIYORUZ.

 

“Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan sağlık çalışanlarının ve Araştırmacı kadrosunda görev yapan personelin artırımlı ek ödeme, taban ve teşvik ödemeden yararlandırılmamasının hiçbir hukuki izahı olamaz. Adalet, eşitlik ve hakkaniyet anlayışından vareste, iş bilmez ve vurdumduymaz yöneticilerin marifeti ile yapılan düzenlemeler ne yazık ki, sağlık çalışanlarının mağduriyetine sebebiyet vermekte ve çalışma barışını bozmaktadır.Konuyu yargıya taşımak üzere İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 12. Ve 13 maddeleri çerçevesinde 16.05.2023 tarihinde sağlık bakanlığına idari başvurumuzu yaptık. Cevabi yazının ardından bakanlık bünyesinde kadrolu olarak görev yapan sağlık çalışanlarına ve Araştırmacı kadrosunda görev yapan personele söz konusu ek ödemelerin ödenmesine engel teşkil eden hükümlerin iptali için dava açacağız..”


Editör: TE Bilisim