Emekli maaşlarına yıllık kademeli zam: Hayat standartları artıyor! Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber Bilgin’den geldi. İşte detaylar…


Emekli maaş

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları vatandaşların gündeminde. Milyonlarca emekli 'Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak? Temmuz ayında emekli maaşlarına zam olacak mı?' sorusunu araştırıyor. Beklenen haber geldi.

 

Emekli maaşlarına kademeli zam müjdesi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, detayları tek tek paylaştı. 7 bin 500 TL üzerinden emekli olanlar bu detaya dikkat! İşte emekli maaşlarına gelecek olan zam oranları ve son dakika gelişmeleri...

 

Temmuz zammına 3 ay kala gözler emekli maaşlarına gelecek olan zamma çevrildi. 6 aylık enflasyon farkı ile birlikte emekli maaşlarına yapılacak zam oranları resmi olarak belli olmuş olacak. Vatandaşlar ise 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Temmuz ayında maaşlara ne kadar zam yapılacak?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama sonunda geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, müjdeli haberi duyurdu. Emekli maaşlarına kademeli zam müjdesi. 7 bin 500 TL üzerinden emekli olanlar bu detaya dikkat! İşte emekli maaşlarına Temmuz ayında yapılacak olan zam oranları...

 

Emekli maaşları ile ilgili son dakika gelişmeleri peş peşe gelirken Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den gündeme dair çok önemli açıklamalar geldi. Bakan Bilgin, zam müjdesini verdi. Emekli maaşlarına kademeli zam müjdesi! Bakan Bilgin, 7 bin 500 TL üzerinde olan emeklileri ilgilendiren çok önemli bir duyuru gerçekleştirdi.

 

BAKAN BİLGİN DUYURDU: EMEKLİ MAAŞLARINA OKKALI ZAM

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Balan Bilgin, 7 bin 500 TL ve üzerinde maaş alan emekliler için önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin açıklamalarında kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacaklarını belirtti. Temmuz ayında okkalı zam geliyor.

 

En son en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığı hatırlanıyor ve bu durumda 7.500 TL üstü emekli maaşı alanlarla makas iyice daraldı. Emekliler için yeni zam açıklaması geldi ve bu zam detayları Bakan Bilgin tarafından canlı yayında açıklandı.

 

7.501 DETAYINA DİKKAT!

Gelecek olan zamla ilgili önemli detaylar paylaşan Bakan Bilgin, 7 bin 500 TL ve üzerinde maaş alanlar için çok önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, açıklamalarında şunları söyledi:

 

'Aslında biz, bu çalışmayı tamamlamıştık. Dosya dosya Meclis’e intikal ettirdiğimiz konular vardı fakat depremden sonra bunların bazıları yarım kaldı. Son hazırlıklarımızdan biri de 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alan, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzeri. Bunlara kademeli bir zam planlamıştık. Bunları inşallah temmuz ayında uygulamaya sokacağız.

 

Prim gün sayısı çok az olan yaklaşık 450 bin insan var. Onlara sosyal devlet anlayışıyla ‘Sizin de bir geliriniz olsun’ diye maaş bağlanmış. Biz en düşük emekli aylığını 7 bin 500 lira yapınca onların da maaşı 7 bin 500 lira oldu ama 6 bin-7 bin maaşı olanlar da var. Kademeli olarak farklılaşmış yansıtma oranlarıyla onları dikkate alan bir değerlendirmeyi temmuz ayında yapacağız.'


Editör: TE Bilisim