Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; seçim çalışmaları kapsamında bir yandan Kırıkkale’yi adım adım dolaşırken, diğer taraftan mevcut beklentilere de çözüm sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda infaz koruma memurlarına seslenen MHP Milletvekili Adayı Halil Öztürk; “Her Zaman İnfaz Koruma memurlarının TBMM’de yüksek sesi oldum.” dedi.

İnfaz Koruma Memurları Hak Ettiğini Alacak

Seçim çalışmaları çerçevesinde infaz koruma memurları ile ilgili özel bir açıklama yapan MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk; “Seçim çalışmalarımız kapsamında Kırıkkale’nin hemen hemen her beklentisine, her derdine çare üretmeye gayret ediyoruz. Sadece bugünlerde değil, her daim beraber olduğumuz infaz koruma memurlarımızın son 5 yılda TBMM’de sesleri olmaya gayret gösterdim. Sorunlarını, beklentilerini yakından biliyor ve bir kısmının da çözümlenmesine TBMM Adalet Komisyonu Üyesi olarak katkı sunduğum için mutluluk duyuyorum. Ancak elbette yapılanlar yeterli değil. Önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı olarak, ilk yapılacak işlerin arasında infaz koruma memurlarımızın ve adalet çalışanlarımızın taleplerinin yerine getirilmesi olmalıdır.” diyerek,bu önemli konunun takipçisi olacağını belirtti.

İnfaz Korumalar Güvenlik Sınıfına Geçirilmeli, Kira Yardımı Yapılmalı

İnfaz koruma memurlarının beklentilerinin başında gelen ‘Güvenlik Sınıfı’na geçme taleplerini çok haklı bulan Milletvekili Halil Öztürk; “Türkiye genelinde büyük özveriyle görev yapan infaz koruma memurlarımızın; özellikle birlikte görev yaptıkları jandarma personeli gibi ‘Güvenlik Hizmetleri’ sınıfına geçirilmeleri, yine infaz koruma memurlarımıza yeterli mesai ücreti verilmesi, yıpranma hakkının tanınması, rotasyona tabi çalışma sisteminin getirilmesi, lojman ve kreş imkânının sağlanması ve en önemlisi, emekli olduklarında yeterli emekli maaşı alabilmelerini Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyor ve talep ediyoruz.

Diğer taraftan halen kadro sorunu yaşayan infaz koruma memurlarımızın kadro sorunu halledilmeli ve 3600 ek göstergeden yararlandırılmalıdır. Bodrum gibi turistik merkezlerde ve büyükşehirlerde görev yapan infaz koruma memurlarımıza kira yardımı yapılmalıdır.” dedi.


Editör: TE Bilisim