Bahşılı Aile Hekiminin ve hemşiresinin köpeklerine kimlik çıkarılarak çip takıldı.Sağlıkçıların hayvanlara karşı duyarlılığı örnek gösterildi.

İlçe Tarım müdürü ve veteriner ekibin uğraşları ile 11 köpek ve yavrularına  çip takıldı.

Müdür Davut Balcı ise uygulama ile ilgi bilgiler verdi.

KİMLİKLERİ OLACAK

Balcı'Sahipli kedi ve köpeklerin kimliklendirme ve kayıt işlemleri 31/12/2022 tarihine kadar yapılabilecektir.

Bilindiği üzere Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” 26/2/2018 tarihli ve 30344 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir

Yönetmelikle Tarım ve Orman Bakanlığınca, ev hayvanı sahiplerinin, kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak, doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine süresi içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi. 'dedi.

Buna göre, ev hayvanı sahibi; kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne bildirmekle yükümlü tutuldu.

 Bu kapsamda Bahşılı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Kurumca farkındalık oluşturmak için ekipçe kimliklendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

İlçemiz Sile hekimi Dr.Nilüfer Hamidiye ve hemşiresi ile komşularında bulunan 11 köpek ve yavrularına çip takılarak kimliklendirildi.artık takibi daha kolay olacak dedi.



Editör: TE Bilisim