Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından merkez, ilçe itfaiye ekipleri ile MKE İtfaiye ve kurum sorumlularına eğitim düzenliyor.

 

PRATİK BİLGİLER AKTARILIYOR

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde düzenlenen eğitime, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri de destek veriyor. Çok sayıda personelin katılımı ile düzenlenen eğitimlerde, yangına etkin müdahale teknikleri, trafik kazalarında araçlarda sıkışan yaralıların kurtarılmasında eldeki ekipmanın etkin kullanılması, deprem, göçük gibi olaylarda enkaz altında kalan insanların, özel yetiştirilmiş arama kurtarma köpeği yardımı ile kurtarılmasına yönelik çalışma ile ilgili teorik ve pratik bilgileri aktarılıyor.

 

BİLGİ PAYLAŞIMI YAPIYORUZ

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Kırıkkale’nin konumu itibari ile yanıcı patlayıcı madde üzerine üretim yapan tesislerin sayısının çok olması nedeniyle eğitimlere aralıksız devam ettiklerini, böylelikle ekipleri sürekli hazır bulundurdukları ifade edilerek “Bilgi ve deneyimlerimizi ilçe itfaiye teşkilatları, MKE gibi itfaiye birimi olan kurumlara ve diğer kamu kurumlarında bu hususta görev yapan meslektaşlarmızla paylaşımlara devam ediyoruz. İtfaiyecilik alanında gelişmeleri takip etmek ve pratikte uygulayabilmek için her zaman eğitime öncelik vermek zorundayız. Eğitim faaliyetlerimiz kurum içi, çevre ilçeler diğer iller ile işbirliğine dönüştürülecek eğitim projeleriyle devam edecektir. Bu eğitimimizde de Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bizlere destek verdi” şeklinde açıklamada bulunuldu.


Editör: TE Bilisim