T.C.

KIRIKKALE İL ÖZEL İDARESİ

İL GENEL MECLİSİ BAŞKANLIĞINDAN

BASIN BÜLTENİ

KONU: 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 12.maddesine göre 2023 yılı Mayıs ayında yapılan İl Genel Meclisi Toplantılarına ait karar özetleri.

 

TOPLANTI TARİHİ: 02 MAYIS 2023

1- Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edilerek toplantının yapılmasına geçildi.

2- 07.04.2023 tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İl Özel İdaresi 2022 Yılı Kesin Hesabı kabul edildi.

5- Bir sonraki birleşimin 03 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

 

TOPLANTI TARİHİ: 03 MAYIS 2023

1- Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 02.05.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İstifalar nedeniyle ihtisas komisyonlarına üye seçimi yapıldı.

4- Bir sonraki birleşimin 04 Mayıs 2023 Perşembe günü saat: 09.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

 

TOPLANTI TARİHİ: 04 MAYIS 2023

1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 03.05.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- Balışeyh İlçesi Kırlangıç Köyü ile Keskin İlçesi Yeniyapan Köyü İmam Evi yapımlarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan, Kırlangıç Köyü için 150.000,00.-TL. Yeniyapan Köyü için 100.000,00.-TL. olmak üzere toplam 250.000,00.-TL. ödeneğin, İl Özel İdare Bütçesinden karşılanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İlimize bağlı köylerde İmar Kanunu ve Köy Yönetmeliği kapsamında iki kattan fazla yapılmasına müsaade edilmediği için İlimize bağlı köylerin son zamanlarda dışarıdan göç alması nedeniyle, köylülerce talep edilen üç ile dört katlı imar yapılarının yapılabilmesi amacıyla imar durumunda revizyona gidilip gidilemeyeceği ve köylülerin taleplerinin karşılanıp karşılanamayacağı hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- Sulakyurt İlçesi Danacı Köyünde köylülerce yapımına başlanan ancak ödenek yetersizliği nedeniyle yarım kalan Güneş Enerji Sisteminin kurulması çalışmalarında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 150.000,00.-TL. ödeneğin Sulakyurt Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarma yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- İl Özel İdaresi Teknik Hizmetler Sınıfı Kadro unvanlarının iptal edilerek, idarenin hizmetine en fazla ihtiyaç duyulan Teknik Hizmetler Sınıfı Kadro unvanları olarak ihdaslarının yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

7- Bir sonraki birleşimin 05 Mayıs 2023 Cuma günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

 

TOPLANTI TARİHİ: 05 MAYIS 2023

1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 04.05.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- Keskin İlçesi Köprü Köyü içerisinde bulunan yolların çok bozuk olması, belediye kapandıktan sonra herhangi bir çalışmanın yapılmaması nedeniyle, ulaşımda yaşanan sıkıntı ve mağduriyetlerin giderilmesi için İl Özel İdaresince söz konusu yollarda malzemeli ve makineli bakım yapılması talebinin Köye Yönelik Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- Keskin İlçesi Köprü Köyünde elektrik borçlarından dolayı yaşanan içme suyu sıkıntısının aşılması için içme suyu sisteminin Güneş Enerji Sistemine dönüştürülmesi ve çalışmanın İl Özel İdaresi Programlarına dahil edilmesi talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- İlimizde bağlı köylerde mahalle ve yeni yerleşim yerlerinde köylere hizmet götürme noktasında İl Özel İdaresince yapılan yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerde yaşanan sıkıntıların bulunup bulunmadığı ve şayet varsa şikayetlerin neler olduğu hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Alt Yapı Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- Karakeçili İlçesi Akkoşan ve Sülübük Köylerinde yapımlarına ihtiyaç duyulan Köy Konaklarını yapımı için İl Özel İdare Bütçesinden toplam 200.000,00.-TL. ödenek yardımı yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

7- Bahşılı İlçesinde bulunan Kırıkkale Demir Çelik Fabrikasının geri dönüşüme sağladığı ürünleri nereden sağladığı, üretilen ürünlerin hangi sanayi alanında kullanıldığı, İlimize nasıl bir katkı sağladığı ve ne kadar personelin istihdam edildiği hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Sanayi ve Ticaret Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

 

 

 

 

 

8- İlimiz ve İlçelerinde geri dönüşüm tesislerinin ne türlü malzeme topladıkları ve bu toplanan malzemelerin geri dönüşümden sonra nerelerde kullanıldığı, İlimiz ekonomisine nasıl bir katkı sağladığı ve buralarda ne kadar personelin istihdam edildiği hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

9- Bir sonraki birleşimin 08 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat: 11.00’de yapılmak üzere birleşime son verildi.

 

TOPLANTI TARİHİ: 08 MAYIS 2023

1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 05.05.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- Sulakyurt İlçesi Hamzalı Köyü sınırları içerisinde bulunan, peri bacalarına benzeyen ve kendiliğinden oluşan doğal yapıların bulunması nedeniyle, İl Özel İdaresince gerekli inceleme ve araştırmanın yapılması için buranın tanıtımı yapılmak suretiyle turizme kazandırılıp kazandırılamayacağı hususunda İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Turizm Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İlimizde ekimi yapılan buğday ve arpa ekili alanlarda son zamanlarda yaşanan çeşitli hastalıklarla ilgili olarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerince yapılan çalışmaların neler olduğu, bu konuda ne tür mücadelenin yapıldığı ve İl Özel İdaresince bu çalışmalara nasıl katkı sağlanabileceği hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- Sulakyurt İlçesi Yeşilyazı-Güzelyurt-Danacı köy yolları ile Sulakyurt-Ağaylı-Sarıkızlı-Sofularçiftliği köy yollarında kış aylarından çıkılması ve ulaşımı kötü yönde etkileyen bozulmalar nedeniyle, yollarda İl Özel İdaresince acilen yama çalışması yapılması ve yapılan çalışmalar var ise neler olduğu hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- İlimizde ve İlçelerimizde atletizm sporuyla ilgilenen amatör ya da profesyonel kulübün ve sporcuların bulunup bulunmadığı, atletizm branşında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 yıllarında ne gibi çalışmaların yapıldığı, bu spor branşında Ulusal ya da Uluslararası müsabakalara katılan sporcuların bulunup bulunmadığı ve var ise ne gibi derecelerin alındığı hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

7- İlimiz Merkez ve İlçelerinde sanat, edebiyat ve kültürel alanlarında çalışmaların yapılıp yapılmadığı, bu alanlarda çalışmalar yapılıyorsa bunlarla ilgili herhangi bir antoloji, kitap ya da bir envanter çalışmasının bulunup bulunmadığı hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

8- İlimiz merkezinde ve ilçelerinde olabilecek bir deprem sonrası için toplanma merkezlerinin bulunup bulunmadığı, var ise nerelerde ve kaç tane bulunduğu, olması muhtemel bir deprem sonrası için içinde arama-kurtarma araç ve gereçleri bulunan ilk yardım konteynırlarının bulunup bulunmadığı, var ise kaç tane ve nerelerde olduğu hususlarında İl Genel Meclisinin bilgilendirilmesi talebinin Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

9- Keskin İlçesi Ceritkale Köyü mezarlık ihata duvarı yapımında kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan 40.000,00.-TL. ödeneğin, İl Özel İdare Bütçesinden karşılanması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

10- Bir sonraki toplantının 01 Haziran 2023 Perşembe günü saat: 10.00’da yapılmak üzere toplantılara son verildi.

 

 

 

 

     Muhtemit SARIYILDIZ

                                                                                                                               Encümen Müdürü


Editör: TE Bilisim