'Our Learning Space: Outdoor Education' isimli ERASMUS+ projesinin bir parçası Şehit Mustafa Uğurelli Ortaokulundan 5 öğretmen 19-25 Mart 2023 tarihlerinde İtalya'nın Sicilya adasında mesleki eğitim faaliyetine katıldılar.

Sicilya adasının Trapani şehrinde bulunan Istituto 'Comprensivo Eugenio Partini'' ilkokulunu' ziyaret eden öğretmenlerimiz projenin ikinci hareketliliğini gerçekleştimiş oldular. Trapanide proje ortaklarından Portekiz ve hırvatistanla birlikte toplamda 15 öğretmen birçok etkinliğe katıldılar ve müfredat dışı eğitimde iyi uygulama örneklerini tanıdılar.

Ev sahibi İtalya kordinatörlüğünde ve italyan öğretmenler eşliğinde öğretmenlerimiz; açıkhava eğitim öğretimin iyi uygulama örneklerine dayanarak okul müfredatında açık hava öğretimin nasıl olduğunu, avantajlarını, dezavantajlarını ve risklerini öğrendiler.

Öğretmenlerimiz, İtalyan öğretmenler tarafından okul ortamlarıyla birlikte tuz fabrikaları ve eko-çiftliği ziyaret ederek açıkhava derslerin nasıl yürütüldüğünü ilk elden deneyimledi. 






Editör: TE Bilisim