SGK bayram kampanyası..

Cumhurbaşkanının emekli maaşlarına yaptığı zam sonrası Asgari ücretli çalışanlarda zam bekliyorlardı. Asgari ücretlinin yüzünü güldürecek haber geldi. Detaylar haberimizde…

 Asgari ücretli çalışanlarla ilgili çok önemli bir duyuru yapıldı, hazırlıkların tamamlanmasını talep eden asgari ücretlilere toplu ödeme yapılacaktı. Milyonlarca işçiyi doğrudan etkileyen önemli ilerleme kaydedildiğine dikkat çekilerek, ödemeler 2023 yılına kadar arttı. Toplu ödeme SGK tarafından yapılacak ve başvuru sahibine 24 bin 909 lira ödeme yapılacağı söyleniyor.

 DOĞUM YAPANLAR ALIYOR 

Yasanın doğumdan sonra 8 hafta ve doğumdan önce 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin verdiği bilgisi verildi ve gebelik ikiz ise bu süreye 2 hafta daha ekleneceğini vurguladı. Başvurular PTT kabul edilecektir. 24.909 TL ÖDEME Sigortalı olarak çalışan annelerin en az 24 bin TL alacakları belirlenirken, başvuruda belirtilen IBAN'a da para yatırabilecekleri vurgulandı. Bu ödemeyi alabilmek için belirli şartların yerine getirilmesi gerektiği aktarılıyor. Ödeme koşulları aşağıdaki gibidir:

 KOŞULLAR AÇIKLANDI

 Doğumdan önceki yılda 90 gün ve üzeri sigorta primi ödemiş olmanız gerekmektedir. Doğum iznine başlamadan önce işinden ayrılanlar bu haktan yararlanamaz. Kadınların işyerindeki sigortalılık durumu korunmalıdır. İhbar süresi içinde yani 112 gün içinde işyerinde çalışma yapılamaz. Çalışanlar işyerinde doktor raporu ibraz etmek zorundadır. Diğer işlemler iş istasyonundan yürütülür.

Editör: TE Bilisim