Trabzonspor'un eski teknik direktörü Ünal Karaman, takıma geri dönmeyeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar ve daha fazlası…


Ünal Karaman

Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde aldığı başarılı sonuçlara rağmen görevden alınan geçtiğimiz günlerde ise siyasete katılarak 14 Mayıs'taki seçimlerde Konya'dan İYİ Parti milletvekili adayı olduğunu açıklayan Ünal Karaman teknik adamlığı bıraktığını açıkladı.

Karaman kendisine yöneltilen 'Trabzonspor'a geri döner mi?' sorusunu 'O defteri kapattık' diyerek yanıtladı.

Trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde aldığı başarılı sonuçlara rağmen görevden alınan ve siyasete atılarak 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı seçiminde İYİ Parti'den Konya milletvekili adayı olan tecrübeli teknik adam Ünal Karaman'dan bordo-mavili camiaya kötü haber geldi.

Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu Trabzonspor'un efsane ismi ve eski teknik adamı Ünal Karaman siyasete atılarak memleketi Konya'da çalışmalara başladı.

Konya Olay TV ekranlarında izleyiciyle buluşan 'Cengiz Dönmez ile Politika Kazanı' programına konuk olan bordo-mavili ekibin efsane ismi Ünal Karaman Cengiz Dönmez'in sorularını yanıtlayarak dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Karadeniz ekibinin efsane ismi, geçmişte MHP ve AK Parti'den teklif aldığını açıklayarak 'Daha önce hem Devlet Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından vekillik teklifi aldım.' diye konuştu.

 

'SPORUN İÇİNDE BAZI ŞEYLER YAŞAYINCA....'

Karaman siyasete atılma yönündeki kararı hakkında ise 'Sporun içinde kalmak istiyordum. Ancak sporun içinde bazı şeyler yaşayınca siyasete katılmaya karar verdim' açıklamasında bulundu.

 

TRABZONSPOR AÇIKLAMASI: O DEFTERİ KAPATTIK

Ünal Karaman ayrıca bir bordo-mavili taraftarın kendisine yönelttiği 'Trabzonspor'a geri döner mi?' sorusunu yanıtlayarak teknik adamlığı bıraktığını açıkladı. Karaman söz konusu soruya 'o defteri kapattık' şeklinde yanıt verdi.

 

NE OLMUŞTU?

2019-2020 sezonunda başarılı sonuçlar almasına rağmen Trabzonspor'da görevden alınan Ünal Karaman'ın dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile polemik yaşadığı iddia edilmişti.

Berat Albayrak'ın Denizlispor karşısında alınan mağlubiyet sonrasında başarılı teknik adama 'Bu nasıl futbol hoca' diyerek tepki gösterdiği, Karaman'ın ise Albayrak'a 'Bu nasıl ekonomi diye biz size soruyor muyuz' şeklinde karşılık verdiği ve bu diyalog nedeniyle Karaman'ın görevden alındığı öne sürülmüştü

Ünal Karaman geçtiğimiz günlerde İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekil İbrahim Özkan'ın 'Trabzonspor’da hocalık yaparken; Berat Albayrak’ın Takım neden bu kadar kötü sorusuna, ben size ekonomi neden bu kadar kötü diye soruyor muyum çıkışını yapan; Milli takım ve Trabzonspor’un Efsane futbolcularından Ünal KARAMAN İYİ Parti Konya Mv Aday Adayı oldu' paylaşımını beğenmiş, Karaman'ın söz konusu paylaşımı beğenmesi 'demek ki iddialar doğruymuş' yorumlarına neden olmuştu

Geçtiğimiz günlerde Konya basını ile iftar yemeğinde bir araya gelen Karaman, 'Ben polemikler üzerinden siyaset yapmak istemiyorum. Sayın Berat Albayrak o yaşanılan şeyleri konuşmak isterse, ben de yaşadığımız şeyleri konuşurum. Benim şimdilik önceliğim milletvekili olarak meclise girip milletimizi ve partimizi temsil etmek. Beni polemiklerin içine çekmeyin' açıklamasında bulunmuştu

Editör: TE Bilisim