Diyetisyen göreve başladı

Genç, tecrübeli ve başarılı bir isim diyet için Yaşam Hastanesi’nde

 Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesi kadrosuna yeni bir personel dahil oldu. Merve Yurtkuran hastanede Diyetisyen olarak danışanlarına sağlık hizmeti vermeye başladı.

 KADROYA DAHİL OLDU

Diyetisyen Merve Yurtkuran, 2021 yılında Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun oldu. Lisans eğitiminde klinik hastalıklarda beslenme, anne ve çocuk beslenmesi, obezite tedavisi, toplu beslenme ve toplum sağlığı stajlarını tamamladı. Mezuniyet tarihi olan 2021 yılında Online Diyet Danışmanlığı hizmeti vermeye başlayan Yurtkuran 2022 Kasım ayından itibaren Kırıkkale Özel Yaşam Hastanesinde diyet polikliniği, bariatrik cerrahi diyetisyeni, klinik diyetisyeni ve kurum mutfağı diyetisyeni olarak hizmet veriyor.

 

BAŞARILI BİR KARİYERİ VAR

İş tecrübesi olarak online diyet ve beslenme danışmanlığı olan Merve Yurtkuran, hastalıklarda diyet tedavisi, anne-çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi, vücut ağırlığı yönetimi alanlarında ve Si Profesyonel Sağlık Yönetimi Danışmanlığı konularında tecrübe sahibi. Ayrıca, Dr. Gürkan Kubilay öncülüğünde obezite tedavisi ve yönetiminin sağlanan klinikte 40 iş günü gönüllü staj yapan Yurtkuran, obezite ve diyabet öyküsü olan hastaların diyet tedavilerinin uygulanmasında ve kontrolünde görev aldı.  T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda stajyer olarak görev yaptı.

 

İYİ BİR TECRÜBEYE SAHİP

Günlük 2500 kişilik yemek çıkaran merkezi kurum mutfağının işleyişinin düzenlenmesi, denetlenmesi, aylık menü planlarının oluşturulması, menünün kalori ve günlük gereksinmeyi karşılama miktarlarının

Hesaplanması, mutfaktan çıkan ürünler için gerekli girdilerin satın alımı ve kontrolü, üretimin haccp şemalarına uygun işleyişinin kontrolü gibi görevler üstlendi. Ayrıca vücut ağırlığı kontrolü için diyetisyene başvuran kurum çalışanları için oluşturulan diyetlerde gözlemci olup yeri geldiğinde haftalık kontrollerini kendim yaptığım 21 iş günü süreli zorunlu staj gerçekleştirdi.

 

DİYET İÇİN DAVETTE BULUNDU

Bunların yanı sıra gestasyonel diyabet sebebiyle klinikte yatan hastaların diyetlerinin oluşturulması, takibi ve bebek beslenmesi alanında çalışan uzman diyetisyenlerin yanında gözlemci olduğu gönüllü staj çalışmasına da katıldı. Bunlarla beraber bir çok alanda çok sayıda sertifika ve donanım belgesine sahip olan Diyetisyen Merve Yurtkuran, sahip olduğu bilgi ve tecrübeleri ile bundan sonra Yaşam Hastanesi’nde görevini sürdürecek. Yurtkuran Diyetisyen olarak Yaşam Hastanesi’nde çalışmaya başlamış olmaktan dolayı memnun olduğunu ve Kırıkkalelileri beslenme, diyet ve konularda danışmaya beklediklerini söyledi.


Editör: TE Bilisim