750 bin TL nakit desteği, vatandaşların evlerini yenilerken maddi yük altında kalmamalarını sağlayacak ve kentsel dönüşüm sürecini hızlandıracak. İşte detaylar…


Kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm 'Yarısı Bizden kampanyası' ile evlerini yenilemek isteyenler için başvurular e-devlet üzerinden alınmaya başladı. İstanbul'da başlatılan kampanya, ev sahiplerine yüzde 0.74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL kredi imkanı sağlayacak.

 

Başvurular 26 Nisan ile 29 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Kampanya kapsamında ev sahipleri parsel bazında kendileri dönüştürme yapabilecekler. Kentsel dönüşüm başvurusu yapmak isteyenler için şartlar ve detaylar da e-devlet üzerinden başladı. İşte ayrıntılar...

 

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası için başvurular e-devlet üzerinden başladı! Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kentsel dönüşümle ilgili tarihi bir fırsattan bahsetmişti ve TOKİ vasıtasıyla İstanbul'da inşa edilecek konutların yarı ücretinin devlet tarafından karşılanacağını açıklamıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ayrıntıları tüm detayıyla duyurdu. Kampanya başvurusu nasıl yapılır? Son tarih ne zaman? Detaylar haberimizde...

 

BAŞVURULAR BAŞLADI! SON TARİH 29 MAYIS

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası başvuruları başladı! İstanbul'da yüzyılın dönüşümü gerçekleştirilecek ve 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla güvenli konutlar inşa edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, başvuruların 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden alınacağını duyurdu. Kampanya kapsamında evini yenilemek isteyenlere yüzde 0.74 faiz oranıyla 10 yıllık kredi imkanı sunulacak ve 750 bin TL'si devlet tarafından karşılanacak.

 

KAMPANYA DETAYLARI PAYLAŞILDI

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyası, vatandaşlara büyük fırsatlar sunuyor. Devlet tarafından karşılanacak yarı ücretli konutlar ve yüzde 0.74 faizle sunulan kredi imkanı ile evini yenilemek isteyenler için 29 Mayıs tarihine kadar başvuru yapma fırsatı bulunuyor.

Kampanyaya başvuran vatandaşların binaları öncelikle uzmanlar tarafından ön incelemeye tabi tutulacak ve keşif raporu hazırlanacak. Raporun hazırlanmasının ardından gönüllülük esasına göre anlaşma sağlanacak ve protokol hazırlanacak. Projelerin tamamlanması için ruhsat alma süreci başlayacak.

 

TOKİ tarafından inşa edilecek konutlar en geç 2 yıl içinde tamamlanacak. Bu süreçte binayı boşaltan vatandaşlara taşınma ve kira yardımı yapılacak. 100 m2 2+1 daireler için devlet tarafından 750 bin TL ödeme yapılacak ve kalan tutar için yüzde 10 peşinat ve taksit seçenekleri sunulacak.

120 m2 3+1 daireler için ise devlet tarafından 900 bin TL ödeme yapılacak ve kalan tutar için de yüzde 10 peşinat ve taksit seçenekleri sunulacak. Kampanyaya katılanların avantajları bununla da sınırlı kalmıyor. Yeni konutlarında ilk 2 yıl aidat ödemesi yapmamaları da sağlanacak. Bu fırsatlarla, vatandaşlar evlerini yenileyerek daha sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarına kavuşabilecekler.


Editör: TE Bilisim