Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, Ulusal UMKE Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, doğal afetlerin etkisini azaltmak ve kayıpları en aza indirmek için toplumun her ferdinin iyi bir eğitim almasının önemini vurguladı. Ağırtaş, halkın bilinçlendirilmesi ve eğitimin tüm öğelerinin seferber edilmesi gerektiğini belirtti. Eğitimde atılan her adımın, toplumun duyarlılık bilincini, yaratıcılığını, akılcı düşünme gücünü ve doğal yeteneklerini geliştirdiğini ifade etti.

Afet yönetiminin afet zararlarını en aza indirmek amacıyla gerekli önlemleri almayı, acil kurtarma ve yardım çalışmalarının etkin bir biçimde yapılmasını sağlamayı ve insanları bu konularda eğitmeyi amaçladığını belirten Ağırtaş, bu doğrultuda UMKE ekiplerinin önemine dikkat çekti.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri birimine bağlı olarak gönüllü 114 sağlık personelinden oluşan UMKE ekiplerinin, 2004 yılından beri her türlü afetlerde medikal arama kurtarma faaliyetlerini başarıyla yürüttüğünü belirtti. 2023 yılı Haziran ayından itibaren Kırşehir ve Yozgat ile birlikte 28. Bölge olarak hizmetlerine devam eden UMKE Kırıkkale ekiplerinin, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında meydana gelen olağanüstü durumlarda ve afetlerde özveriyle görev yaptığını vurguladı.

Bu kapsamda, farkındalık oluşturmak, gönüllü sağlık personeli sayısını artırmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla tüm gönüllü UMKE personelinin 5-11 Ağustos Ulusal UMKE Haftası'nı kutlayan Dr. Murat Ağırtaş, fedakarca görev yapan tüm personellere şükranlarını sundu.

Kaynak: Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü