Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Kırıkkale'de sera üretimi yapan üreticilerle bir toplantıda bir araya geldi. İl Müdürü Ateş'e, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve teknik personeller de eşlik etti. Toplantıda, Kırıkkale’de seracılığın yaygınlaştırılması için planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıda, tüm üreticilerin bir araya getirileceği bir birlik veya kooperatif kurulması üzerine çalışmalar yapıldığı belirtildi. İl Müdürü Ateş, Kırıkkale'nin konumu, pazara yakınlığı ve diğer illere nazaran su imkanının avantajlarını değerlendirmek gerektiğini vurguladı.

Ateş, kurulacak birlik ve İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak bir ekiple sera üreticilerinin fide temininden başlayarak üretimin her aşamasında takipte olacaklarını, hasat edilen ürünlerin pazarlanmasına kadar geçen tüm süreçte birlikte hareket edeceklerini belirtti. Ayrıca kurulacak köylü pazarı ile ürün satışlarının birinci elden yapılacağını ve üye ve sera sayısının artmasıyla endüstriyel üretime geçileceğini, yeni yapılacak soğuk hava deposu ile ürünün tek elden büyük pazarlara sunulacağını ifade etti.

Toplantı sonunda katılımcılara İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası ve Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgeleri verildi.

Kaynak: Kırıkkale Tarım Orman İl Müdürlüğü