Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal, Mevlid Kandili vesilesiyle bir mesaj yayımlayarak, Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatının bireysel ve toplumsal şahsiyet inşasındaki önemine dikkat çekti. Topal, kimlik ve şahsiyetin bireysel ve toplumsal boyutlarının, kültür ve din gibi unsurlarla şekillendiğini belirterek, İslam'ın bu süreçteki rolünü vurguladı.

Topal, "Mümin bireyin şahsiyet inşasında aile, toplum ve bu ikisinin hayat anlayışına etki eden Kur’an ve sünnet temelli İslam kültürü çok yönlü etkilere sahiptir. Bunun en güzel örneği, Peygamber Efendimiz’in yaşadığı Asrı Saadet dönemidir" ifadelerine yer verdi. Efendimizin ahlakının Kur’an ile şekillendiğini hatırlatan Topal, bireysel ve toplumsal kimliklerin inşasında Kur’an ve sünnetin rehberliğinin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Topal ayrıca, İslam toplumlarının tarih boyunca bu iki rehbere sarıldığında huzur, kalite ve güç kazandığını, uzaklaştığında ise sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Mevlid Kandili Programları

Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal, hafta boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülükleri tarafından Mevlid Kandili kapsamında farkındalık oluşturacak çeşitli programlar düzenleneceğini duyurdu. Bu çerçevede, Kırıkkale Müftülüğü tarafından organize edilecek etkinlikler ise şöyle:

  • 18 Eylül 2024 Çarşamba saat 17:00’de Amir Ateş ilahi grubunun ilahi dinletisi,
  • 20 Eylül 2024 Cuma saat 17:00’de Kur’an tilaveti ve konferans programı.

Her iki program da Nur Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Topal, tüm Kırıkkalelileri bu anlamlı programlara davet etti.

Son olarak, Mevlid Kandili vesilesiyle aziz milletimizin ve İslam aleminin kandilini tebrik eden Mustafa Topal, "Mevlid-i Nebi’nin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü