İletişim Başkanı Fahrettin Altunsosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda İsrail’in Gazze’deki katliamına vurgu yaptı ve “Gazze için susma! Çünkü; ” diyerek Gazze’de yaşanan vahşete değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesinden Gazze’deki vahşete vurgu yapılan videolu paylaşımda Altun, 333 gündür İsrail’in yaptığı katliama değindi ve şu ifadelere yer verdi.

“Gazze için susma! Çünkü;

▪ Gazze’de insanlığın en karanlık dönemlerinden biri yaşanıyor. 333 gündür süren saldırılar, şehirleri yerle bir etti. İşgalci İsrail güçleri, hiçbir insani ayrım gözetmeden camilere, kiliselere, okullara, hastanelere bomba yağdırıyor; bölgede yaşanan ağır insanlık dramını belgelemek için çalışan gazetecileri kasıtlı ve sistematik şekilde hedef alıyor.

▪ Gazze’deki çocuklar, kadınlar, yaşlılar, masum siviller temiz suya, yiyeceğe ve sağlık hizmetlerine erişim imkânı bulamıyor. Gazzeliler dünyanın gözleri önünde soykırıma uğruyor.

▪ Bu soykırım, sadece Gazze’nin değil, tüm insanlığın vicdanını sarsmalıdır. Uluslararası toplumun 333 gündür devam eden bu barbarlığa karşı birlik olup tepki göstermesi gerekmektedir.

▪ Bu trajediyi durdurmak ve çocukların güvenliğini sağlamak için hep birlikte çaba göstermemiz gerekiyor.

▪ Gazze’deki durumu görmezden gelmek, bu zulme ortak olmak demektir. Adalet ve insanlık adına, bu soykırıma son vermek için güçlü bir şekilde sesimizi yükseltmeliyiz. ” ifadelerini kullandı.

İsrail’in 6 Ekim’den beri yaptığı katliamlarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 40 bini aşarken 84 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Kaynak: BHA