Kırıkkale gündemi haline gelen Keskin belediyesindeki yolsuzluk davasında her gün yeni gelişmeler yaşanıyor.

Keskin Belediyesi Muhasebe biriminde çalışan 2 kişi tutuklandı. Keskin Belediyesi'nin uzun yıllar muhasebe müdürlüğünü yapan ve emekli olan Ali Şanal ve muhasebe bölümünde çalışan Murat Gündoğan çıktıkları mahkeme tarafından önce gözaltına alındılar ardından tutuklandılar. Önemli olay Kırıkkale'de gündem oldu.

Personeller tutuklandı. Keskin ilçe Emniyet Müdürlüğünden konu hakkında şu açıklama yapılmıştı.

"Keskin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Keskin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ortak yürütülen çalışmalarda; 

Keskin Belediyesinde meydana gelen Zimmet suçuyla ilgili olarak 18.09.2024 tarihinde M.G. isimli şahıs gözaltına alınmış hakkında yapılan gerekli yasal işlemlerin akabinde 19.09.2024 tarihinde sevk edildiği mahkemece tutuklanırken aynı soruşturma doğrultusunda A.Ş. isimli şahıs 19.09.2024 tarihinde gözaltına alınarak gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. "İfadesine yer verilmişti. Bu açıklamanın ardından devam eden soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde emekli olan eski muhasebe müdürü Ali Şanal'da tutuklandı. Kamuoyunda yolsuzluk miktarının 100 milyon TL olduğu ifade ediliyor. Dava Kırıkkale'de son yıllarda görülen en büyük yolsuzluk davası olarak konuşuluyor.

Son yapılan belediye başkanlığı seçimlerinin ardından belediye yönetiminin değişmesi yolsuzluk dosyalarının gündeme gelmesine sebep oldu .Yeni belediye yönetimi muhasebe hesaplarını incelediğinde ilgisi olmayan kişilere belediyeden para gönderildiğini tespit etti. Keskin Belediyesi ile hiçbir bağlantısı olmayan 14 kişiye gönderilen paranın tekrar iadesi için belediye tarafından yasal işlemler başlatıldı. Bu dava kapsamında kamuoyunda yıllardır söylenen yolsuzluk söylentileri resmiyet kazanarak son yılların en büyük davası haline geldi. Dava kapsamında şimdilik iki kişi tutuklandı. Keskin Belediyesi haksız ödeme yapılan 14 kişiden belediye alacağını faiziyle birlikte talep ediyor. Davanın seyri her geçen gün genişliyor.

Kaynak: Haber merkezi