Türkiye'de popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'a erişim engeli getirildi. 2 Ağustos Cuma sabahı itibarıyla kullanıcılar, Instagram'a giriş yapamama sorunu ile karşılaştı. Milyonlarca kullanıcı, "Instagram çöktü mü, neden açılmıyor?" sorularının cevabını aramaya başladı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Instagram'a erişim engeli getirilmesinin nedenini açıkladı. BTK'dan yapılan resmi açıklamada, "Instagram'ın katalog suçlarına uymadığı gerekçesiyle erişim engellendi" ifadesi kullanıldı. Ancak erişim engelinin süresine ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi.

66Ac50168D678Ec0C61E86D2

Kullanıcılar, sabah saatlerinden itibaren Instagram'a giriş yapamayınca, sosyal medyada konuyla ilgili yoğun bir şekilde paylaşım yaptı. BTK'nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Instagram'a erişim engeli kararı doğrultusunda Türkiye genelinde platforma erişim durduruldu.

Erişim engeli kararı sonrası, Instagram kullanıcıları platforma erişim sağlayamıyor ve bu durumun ne kadar süreceği konusunda belirsizlik hakim. Konuya ilişkin gelişmeler yakından takip ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi