Türkiye İş Bankası A.Ş. Kırıkkale Şubesi ile Kırıkkale Barosu arasında, baro üyesi avukatlara yönelik ihtiyaç kredisi kampanyası protokolü imzalandı. Bu kampanya kapsamında, Türkiye Barolar Birliğine bağlı baroların kayıtlı üyesi avukatları, şubelerden yapacakları başvurularda gelir belgesi beyanı şartı aranmaksızın azami 250.000 TL tutarında ihtiyaç kredisi kullanabilecekler.

Avukatlık mesleğini aktif olarak icra eden müşteriler, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye genelindeki İş Bankası şubelerinden başvuru yapabilecekler. İl barosunda kayıtlı avukat olduklarını tevsik eden baro kimlik kartını ibraz eden avukatlar, azami 250.000 TL kredi tutarına kadar kredi kullanabilecekler. Kredi, 2 ila 36 ay vadeli olarak sunulacak ve 3 aya kadar taksit öteleme imkânı sağlanacak. Şube müdüriyetinin değerlendirmesi neticesinde, baro kimlik kartı haricinde ilave gelir belgesi talep edilmeyecek.

Bu kampanya, baro üyesi avukatların finansal ihtiyaçlarını karşılamayı ve mesleklerini daha rahat icra etmelerini sağlamayı hedefliyor. İmza töreninde, her iki tarafın da iş birliğinden duyduğu memnuniyet dile getirildi.

Kaynak: Kırıkkale Barosu Başkanlığı