Kırıkkale Valisi Mehmet Makas 2 Cihan güneşi Peygamber Efendimizin doğumu dolayısıyla  Mevlüd Kandili için özel bir mesaj yayınladı.

VALİ  MEHMET MAKAS’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Değerli Hemşehrilerim,

Bugün, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) dünyayı şereflendirdiği mübarek gecede, hep birlikte huzur ve birlik içindeyiz. Mevlid Kandili’ni idrak ettiğimiz bu gece, aynı zamanda imanımızı tazelediğimiz, ahlakımızı güzelleştirdiğimiz ve birbirimize daha sıkı sarıldığımız bir vesiledir.

Peygamber Efendimizin (sav) hayatı, bizlere en güzel örnek olmuştur. O'nun (sav) şefkati, merhameti, adaleti ve sabrı, insanlığın kurtuluşu için bir yol haritasıdır. Bu mübarek gecede, O'nun (sav) sünnetine sıkı sıkıya sarılmak, Kur'an-ı Kerim'e olan bağlılığımızı artırmak ve İslam kardeşliğimizi güçlendirmek hepimizin görevidir. Bu mübarek gecede, tüm İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde olmasını, mazlum coğrafyalarda yaşanan acıların bir an önce son bulmasını niyaz ediyorum. Özellikle Gazze'deki kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları unutmadan, onlara dualarımızla destek olalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin ve İslam Âleminin Mevlid Kandilini tebrik eder, bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Allah'tan niyaz ederim.

Mehmet MAKAS

Kırıkkale Valisi

Kaynak: Kırıkkale Valiligi