Kırıkkale'nin manevi Turizm alanında bölgenin ve ülkenin önemli merkezi  haline gelen İslami Değerler Külliyesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile kamu yararına çalışan Dernek statüsü kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı kararnameyi Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön'e teslim etti.

Yaklaşık 12 yıl önce temelleri atılan ve bünyesinde Kur'an-ı Kerim ve Siyer Müzesi , Mescid-i rağbet Camii, taziye odası, yemekhanesi ,Mini Çarşısı, Kütüphanesi ile bölgenin manevi ziyaret mekanı haline gelen İslami Değerler Külliyesi Kırıkkale'de şu an en çok ziyaret edilen mekan ünvanına kavuştu. Cumhurbaşkanı  kararnamesi   İslami Değerler Külliyesi kurucularının, emektarlarının, destekçilerinin ,bağışçılarının en büyük mutluluğu oldu. Kırıkkale'de kamu yararına  çalışan ilk dernek olma ünvanını kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından büyük bir sevinç yaşayan Külliye camiasının hislerini yönetim kurulu başkanı ve Külliyenin büyük emektarı Bahattin Akyön şu şekilde özetledi."

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 28 Ağustos 2024 tarih ve 8875 sayılı karar ile ilimizde ilk kez Kamu Yararına Dernek Statüsü kazanmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a,

Cumhurbaşkanımızın Özel Kalem Müdürü Büyükelçi Doç. Dr. Hasan Doğan’a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya ve tüm bakanlar kuruluna,

Kırıkkale Valimiz Sayın Mehmet Makas’a

Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürü Sayın Mustafa İspirgil’e

Kırıkkale Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat’a

ve emeği geçen tüm kamu, kurum kuruluşu herkese sonsuz teşekkür eder, Kırıkkalemize böyle bir güzelliği yaşatan Rabbimize sonsuz hamdü senalar ile Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) selatü selam ederiz. Kırıkkalemize hayırlı olsun.

Bahattin Akyön

İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı

Kaynak: Haber Merkezi