Sulakyurt eski Belediye Başkanı İsmail Birdik yaptığı açıklamada 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimlerinde Sulakyurt Belediyesi'nin kasası hakkında bilgi verdi.

İsmail BildF B I M G 1713527853922ik yaptı açıklamada belediyenin hesabını şu şekilde izah etti

İlçe Halkımıza gerçekleri bilgilendirme saygıla sunarım: 

Kasada bir kuruş dahi bırakmamış lafının ispatı. 
325.000 üç yüz yirmi beşbin Türk lira ana hesapta, 76.000 yetmiş altı binlira kredi kartı pos hesabında olmak üzere toplamda kasada kullanıma hazır 401.000 dörtyüz bir bin Türk lirası bıraktım.
Gençlik Spor Bakanlığı Spor Toto Başkanlığından aldığımız şartlı para 5.800.000 beşmilyon sekizyüzbin liranın 4.600.000 dört milyon altıyüz binlirası yürüyüş ve bisiklet yolu yapımı için hazır para bıraktım. 

Borçlarımıza gelince evet borçlu belediyeyiz ama yönetilmeyecek tamamen tıkanmış bir belediye süsü verecek kadar değil. Biz bu şekilde on yıl yönettik, son zamanlara kadar 65 personelle çalıştık çoğu personelimize neredeyse borcumuz yok diyebiliriz, sadece Memur arkadaşlara birer maaş borcumuz var. 120 ayda bir maaş, hatırlatayım daha ilk ayda dörtyüzbinlira bırakmama rağmen, maaşların yarısını bile ödeyemediniz. siz ilk ay ağlamaya başladıysanız sonunuz salla sümük. 

2014 yılında 7.200.000 yedimilyon ikiyüzbin TL. İle Maliye ve Sosyal Güvenlik vb devraldığımız borcu, on yılda yaklaşık 30 milyon bunun sadece yaklaşık 3 milyon lirası Akaryakıt, Elektirik, parçacı oto sanayi, esnaflar, Kömür, ziraat Bankası vb. Bunlarada paramız oldukça yüzde 10-20 gönderiyoruz geri alıyoruz daha şimdiye kadar bir sorun yaşamadık. Ne demek istediğimi belediyeden alacağı olanlar anlamıştır. Geri kalan 27 milyon devletin devlete borcu yani SGK, Maliye ve İller Bankası bu. Bizim on yılda yaptığımız, Bu gün yaptırmaya kalksanız Altyapı, Kanalizasyon Arıtma tesisi ve üst yapı maliyeti yüz elli milyon lira. Borçlar aylık iller Bankası paylarında cüzi olarak kesiliyor acil ödemesi yok. Şimdi on yılda  ilçemize yaklaşık 600.000.000 Altıyüz Milyon TL. Yatırım kazandırmış,(şimdi birileri gene diyecek devlet yatırım yaptı). Garaj amirliğine 19 araç hiç bir lira harcanmadan kazanıldı 50-60 Milyon liralık kazanımı görme sadece borcu gör ağla yok öyle yağma. Biz on yıl 120 ay ne zorluklarla Belediye Başkanlığını yaptık sıra sizlerde, millet boş laf değil Hizmetleri bekliyor.

Kaynak: Haber merkezi