Jandarma Genel Komutanlığı, 2024 yılı için subay ve astsubay öğrenci alımı sürecini başlattı. YKS sınavının ardından yayımlanan ilan doğrultusunda, askeri okullara girebilmek için adayların başvuruları kabul edilmeye başlandı. Toplamda 523 askeri öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) ile Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) için öğrenci alım kılavuzu yayımlandı ve şartlar ile kontenjan bilgileri paylaşıldı. Başvuru süreci 5 Temmuz 2024 tarihinde başladı ve 25 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını, 2024 yılı YKS puanlarını kullanarak, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden online olarak gerçekleştirebilecekler.

Başvurular yalnızca Jandarma Personel Temin adresi üzerinden kabul edilecek ve şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

Bu yılki alım kapsamında:

  • Jandarma Genel Komutanlığı, Muvazzaf Astsubay İhtiyacını Karşılamak üzere JAMYO'ya 283 erkek ve 4 kadın öğrenci alacak.
  • Jandarma Genel Komutanlığı, Muvazzaf Subay İhtiyacını Karşılamak üzere JSGA Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ne 200 erkek öğrenci kabul edecek.

Toplamda 523 kişilik kontenjanla subay ve astsubay öğrenci temini gerçekleştirilecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar, Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sitesindeki duyuruları takip ederek başvurularını tamamlayabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi