Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği faaliyetlerde önemli sonuçlar elde edildi. İl Merkez, Yahşihan ve Keskin İlçe Jandarma Komutanlıkları ile Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 Ağustos 2024 tarihinde ortak operasyonlar icra edildi.

Yahşihan Merkez Karakolu ve KOM Şube ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol kontrol faaliyetinde, bir şahsın aracının arka koltuğunda poşet içerisinde 784 adet sentetik hap ele geçirildi. İl Merkez Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılan yol kontrolünde ise dört şahıs üzerinde toplam 430 adet sentetik hap bulundu. Keskin İlçesi'nde yapılan kontrollerde ise bir şahıs üzerinde 273 adet sentetik hap ele geçirildi.

Cumhuriyet savcılığı talimatıyla bir şahıs hakkında adli tahkikat başlatıldı ve şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer beş şahıs ise adli makamlara sevk edildi ve haklarında adli kontrol kararı uygulanarak serbest bırakıldı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyonlarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı