Kırıkkale'nin Çerikli ilçesi Belediye Başkanı Erkan Çağlar,  yaptığı sosyal medya paylaşımında Enver Paşa'yı şehadetinin yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle andı. 

Enver Paşa'nın yaşamındaki önemli dönüm noktalarını hatırlatarak, onun Türk milletine olan katkılarını vurgulayan Başkan Çağlar, Enver Paşa'nın Türkistan'da şehit düşmesinin üzerinden geçen yıllara rağmen onun hatırasının unutulmadığını belirtti.

Enver Paşa, 20’li yaşlarında çetelerin korkulu rüyası olarak tanındı. 25 yaşında İttihatçı, 27 yaşında Hürriyet Kahramanı, 30 yaşında Trablusgarp Kahramanı ve 32 yaşında Edirne Fatihi olarak büyük başarılar elde etti. Harbiye Nazırı ve Başkumandan Vekili olarak önemli görevler üstlenen Enver Paşa, 41 yaşında Türkistan’da şehit düştü.

Başkan Erkan Çağlar, Enver Paşa'nın yiğit ve kahraman bir kişilik olduğunu belirterek, "Yiğitler Yiğidi, Kahraman Enver Paşa'yı şehadetinin sene-i devriyesinde sevgi, saygı ve rahmetle anıyor, dualarla yad ediyoruz. Aziz ruhu şad olsun," ifadelerini kullandı.

Çerikli halkı da Enver Paşa'yı anarak, onun hatırasını yaşatmaya devam ediyor. Enver Paşa, Türk milletinin gönlünde daima bir kahraman olarak kalacak.

Kaynak: Haber Merkezi