Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nde, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, ilçenin tarihi ve kültürel değerlerine olan bağlılığını vurgulayan bir konuşma yaptı.

Başkan Özçelik, konuşmasında Karakeçili’nin köklü geçmişiyle gurur duyan ve bu mirasa sahip çıkarak geleceğe umutla bakan bir ilçe olduğunu belirtti. "Karakeçili, geçmişiyle gurur duyan, kültürüne sahip çıkan, geleceğe umutla bakan bir ilçedir. Ertuğrul Gazi'yi anmak, bizim için sadece bir tarihî sorumluluk değil, aynı zamanda geleceğimizi inşa etme yolunda bir ilham kaynağıdır," diyen Özçelik, ilçenin tarihsel önemine dikkat çekti.

752X395 Baskan Huseyin Ozcelik Karakecili Gecmisiyle Gurur Duyan Ve Gelecege Umutla Bakan Bir Ilcedir 1725196819660

Karakeçili'nin, Oğuzların Kayı boyuna mensup Karakeçili aşiretinin tarihi mirasını yaşatan bir yerleşim yeri olduğunu hatırlatan Başkan Özçelik, düzenlenen şenliklerin bu değerli mirası koruyarak kültürel zenginlikleri gelecek nesillere aktarmayı hedeflediğini ifade etti. Özçelik, Karakeçili’nin, Anadolu’nun derin köklerine dayanan tarihi ve kültürel zenginliklerini yaşatmaya devam edeceğini belirterek, ilçenin bu değerlerle geleceğe umutla baktığını söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi