Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi, geleneksel olarak düzenlenen 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne ev sahipliği yapacak. Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik ve Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'in davetiyle düzenlenen etkinlik, 1 Eylül 2024 Pazar günü saat 09.00'da başlayacak.

Şenlik programı, ilçe meydanında Yörüklerin ve protokolün karşılanması ile başlayacak. Protokol, misafirler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ardından şenlik alanına ulaşılacak. Etkinlikte, mehteran gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmaları yapılacak.

Program kapsamında Aşıklar Atışması, Jandarma Çelik Kanatlar gösterisi, Eskişehir Anadolu Bacıları "Kahraman Türk Kadınları" gösterisi, çocuklara yönelik sinema etkinlikleri ve çeşitli gösteriler yer alacak. Ayrıca, okçuluk, tekvando, yemek ikramı, Yörük çadırlarını ziyaret ve şenlik alanının gezilmesi, mahalli sanatçılar konseri, halk oyunları, güreş müsabakası ve çeşitli gösteriler düzenlenecek.

Şenlikte, Kırıkkale Üniversitesi müzikal gösterisi, Safranbolu Sıra Gecesi Ekibi gösterisi, TRT sanatçılarından Havva Öğüt'ün konseri ve havai fişek gösterisi gibi birçok etkinlik de yer alacak. Etkinlikler, Karakeçili Münir Karaloğlu Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen bu önemli etkinlikte, tüm halkımız davetlidir. Karakeçili, bu şenlik ile tarihini ve kültürünü yaşatmaya devam edecek.

Kaynak: Karakeçili Kaymakamlığı