Kenan Işık, 2014 yılında spor salonunda düşerek beyin kanaması geçirmiş ve o tarihten beri bitkisel hayatta kalmıştı. 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının hafızalara kazınan sunucusu olarak tanınan Işık, 21 Mart 2014'te yaşadığı talihsiz kazanın ardından bir daha sağlığına kavuşamadı.

1947 yılında Malatya'da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olan Işık, aynı zamanda Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini üstlendi. Kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazan ve sahneleyen Işık, gazetecilik kariyerine de Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Akşam gazetelerinde devam etti.

Televizyon ekranlarında da büyük başarılar elde eden Kenan Işık, 'Dadı' dizisinde Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile birlikte rol aldı. 2005 yılında Star Haber'i sunmaya başlayan Işık, kısa bir süre sonra tekrar oyunculuğa dönerek televizyon programları arasında fenomen haline gelen 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının sunuculuğunu üstlendi.

Kenan Işık, yaşamı boyunca sanatın çeşitli dallarında önemli katkılarda bulundu ve geniş bir hayran kitlesi kazandı. Vefatı, sanat camiasında ve sevenleri arasında derin üzüntü yarattı.

Kaynak: Haber Merkezi