Başkent EDAŞ’tan alınan bilgiye göre, Kırıkkale Merkezde 15 Nisan 2025 tarihi itibarıyla toplam 5 farklı noktada elektrik kesintisi yaşanıyor. Kesintilerin bir kısmı planlı bakım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilirken, diğerleri ise şebeke arızalarından kaynaklanıyor.
Saat 09.15 ile 17.15 arasında sürecek olan planlı kesinti, şebeke iyileştirme çalışmaları nedeniyle yapılmakta. Bu kapsamda Bağlar Mahallesi’nin çeşitli sokakları ile Atatürk Caddesi etkileniyor.
Öte yandan Yukarımahmutlar, Yenimahalle (115 Sokak), Ovacık (563 Sokak) ve Karşıyaka (1 Nolu Sokak) bölgelerinde ise anlık şebeke arızaları nedeniyle enerji kesintisi yaşandığı bildirildi. Arızaların giderilmesi için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğü, enerjinin bazı bölgelere saat 15.00 itibarıyla verilmesinin planlandığı aktarıldı.
Başkent EDAŞ, vatandaşları kesintilere karşı dikkatli olmaları ve enerji gelene kadar gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı. Çalışmaların seyrine göre kesinti sürelerinde değişiklik olabileceği belirtildi.