Kırıkkale FK Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman yapmış olduğu kamuoyu açıklamalarında Kırıkkale halkını bilgilendirdi.

Lider olma iddiasından en ufak bir sapma olmayacağını ifade eden Başkan Duman bugün alınacak Turgutlu Spor galibiyeti ile Kırıkkale FK'nın hedefine bir adım daha yaklaşacağını vurguladı.

F B I M G 1729416916583

Kırıkkale FK Kulüp Başkanı Adnan Duman, Sebat Gençlik Spor Kulübü ile oynanan karşılaşma sonrasında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Duman, “Değerli Kırıkkale FK taraftarları ve futbol kamuoyu, Kırıkkale FK olarak, Sebat Gençlik Spor Kulübü ile oynadığımız karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan, kabul edilemez olaylarla ilgili ciddi kaygılarımızı paylaşmak istiyoruz. Maçın başından itibaren taraftarlarımızın sistematik bir şekilde baskı altına alınmaya çalışılması, futbolun ruhuna ve taraftarımızın coşkusuna gölge düşürmek adına atılmış kasıtlı bir adım olarak değerlendirilmektedir.”

F B I M G 1729416910744

HAKLI ZAFER

Maçın sonunda yaşananlar ise bu organize planın bir devamı niteliğindedir. Birçok taraftarımızın haksız yere ifadeye çağrılması, üstelik 8 taraftarımıza seyirden men cezası verilmesi, saha dışında oluşturulmaya çalışılan bu baskının doruk noktasıdır. Bu tür uygulamalarla hem takımımızın sahada elde ettiği haklı zaferi gölgeleme hem de coşkusuyla takımımızın arkasında duran taraftarımızı yıldırma amaçlanmaktadır. Ancak bu tür girişimler nafiledir; Kırıkkale FK camiası, her zaman olduğu gibi tek yürek halinde başarılarına odaklanmış durumdadır.”Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu’na da önemli bir uyarıda bulunmak isteriz. Adil bir yönetimin futboldaki temel unsur olduğunu hatırlatarak, bu tür olaylara sessiz kalınmasının, kurumun güvenilirliğini ciddi şekilde zedeleyeceğini belirtmek zorundayız. Taraftarlarımızı hedef alan bu cezalarla ilgili gerekli adımların ivedilikle atılmasını bekliyoruz. Aksi takdirde, hem yasal hem de sportif haklarımızı sonuna kadar savunmaktan geri durmayacağımızı tüm kamuoyuna bildiriyoruz. Ayrıca, halkımız tarafından bir noktaya taşınmış, başarısızlığımızı isteyen, ihanet şebekesine de sesleniyoruz: “

F B I M G 1729416919689

ASLA PES ETMEYİZ

Kırıkkale FK bir takımdan fazlasıdır. Her zorlukta kenetlenen bir camiaya, fedakâr bir taraftar grubuna ve asla pes etmeyen bir ruha sahibiz. Bizler için başarı sadece sahada değil, tribünlerde ve masada da adaletin sağlanmasıyla anlam kazanır. Hiçbir engel, ne takımımızı durdurabilir ne de taraftarımızın inancını sarsabilir. Ve şimdi, Kırıkkale FK'nın gerçek gücüne, halkına, taraftarlarına sesleniyoruz: Sizler bizim kalbimiz, ruhumuz, coşkumuzsunuz! Bizler; bu şehrin çocuklarını, sizi yalnız bırakmadık, asla da bırakmayacağız! Ne engeller, ne yasaklar ne de tuzaklar, bizi birbirimizden ayırmaya yetmeyecek! Kırıkkale FK’nın her zaferinde sizlerin alın teri, coşkusu ve inancı var; o inanç bizimle oldukça kimse bizi yolumuzdan döndüremez.”

BU KUTSAL YÜRÜYÜŞTE BİRLİKTEYİZ

“Sizler tribünlerde haykırırken, bizler sahada ter dökerken, her zafere, her engeli aşarak ilerliyoruz. Bu kutsal yürüyüşte, Kırıkkale'nin yiğit taraftarları arkamızda oldukça, bizler de en önde, son gücümüze kadar sizleri desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü bu mücadele sadece bir maç değil; bu bir ruh, bir direniş ve bir zafer destanıdır! Kırıkkale FK; taraftarıyla, oyuncusuyla, yöneticisiyle büyük bir ailedir. Bu ailenin her bir ferdini son nefesimize kadar desteklemeye ant içtik! Bizler savaşçılarız, bu şehrin adını şanla, şerefle taşımak için her şeyi göze aldık ve alacağız! Tarihe not düşün: Biz Kırıkkale’yiz! Her zorlukta daha güçlü, her engelde daha kararlı olacağız. Bu camianın cesur yürekleriyle daha nice zaferler kazanacağız!”

Kaynak: Haber merkezi