Kırıkkale Hastanesi Anne Sütü ve Gebe Okulu'yla Anne Adaylarına Bilinçli Annelik Yolculuğu

Hastanenin Uygulamalı Eğitimleriyle Anne Sütü Bilincini Artırma Çabaları Sürüyor

Kırıkkale Hastanesi, Anne Sütü ve Gebe Okulu ile anne adaylarına doğuma ve bebek bakımına dair bilinçli hazırlık eğitimleri sunuyor. Yapılan uygulamalı eğitimler, anne adaylarını doğru ve bilinçli kararlar almalarına, sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerine ve doğum sonrasında doğru bakımı sağlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Hastane bünyesinde gerçekleştirilen uygulamalar, verilen bilgilerin pekiştirilmesini sağlayarak anne adaylarına güvenli bir hamilelik ve loğusalık dönemi geçirmelerine yardımcı oluyor. Bu eğitimlerle;

  • Doğumla ilgili doğru ve bilinçli kararlar alınması,
  • Sağlıklı, normal doğumun desteklenmesi,
  • Doğum sonrasında emzirme ve bebek bakımı konusunda bilinçlendirme sağlanması hedefleniyor.

Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Emzirme ve Gebe Okulu sorumlu hemşireleri, anne sütünün öneminin hem bebek hem de anne için fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan şifa kaynağı olduğunu vurgulayarak bilgilendirmelerde bulunuyor.

Kırıkkale Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişimi için temeldir. Anne sütü, annenin bebeğine vereceği en güzel hediyedir. Çocuk sağlığı ile ilgili kuruluşlar ve sağlık bakanlıkları, bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslenmelerini önermektedir. Bu nedenle toplumda anne sütü ile beslenmenin desteklenmesi, yaygınlaştırılması önemlidir" dedi. Hastane, bu tür eğitimlerle anne adaylarına sağlıklı anne-baba olma yolunda rehberlik ediyor ve toplumda anne sütü bilincini artırmaya yönelik çabalarını sürdürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi