Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Kırıkkale’de önümüzdeki 5 gün boyunca çeşitli hava koşulları yaşanacak. Hava durumu tahminlerine göre, hafta sonu sıcak ve açık havalar hakimken, hafta başında ise yağışlar etkisini gösterecek.

31 Ağustos 2024 Cumartesi: Cumartesi günü Kırıkkale’de hava açık olacak. Gün içerisinde en yüksek sıcaklık 31°C, en düşük sıcaklık ise 20°C olarak ölçülecek. Rüzgarın Kuzey-Kuzeydoğu (KKD) yönünden saatte 4.18 km hızla esmesi beklenirken, nem oranı %36 civarında olacak. Yağış beklenmeyen bu güzel günde, Kırıkkale halkı açık havanın tadını çıkarabilir.

01 Eylül 2024 Pazar: Pazar günü ise havanın değişeceği ve orta şiddetli yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık en yüksek 28°C, en düşük 20°C olacak. Rüzgarın Batı (B) yönünden saatte 6.89 km hızla esmesi, nem oranının ise %39 seviyelerinde olması bekleniyor. Yağış ihtimali %92 olarak gösteriliyor, bu nedenle Kırıkkale’de yaşayanların dışarıda plan yaparken yağmuru göz önünde bulundurmaları faydalı olacaktır.

02 Eylül 2024 Pazartesi: Pazartesi günü hafif yağmur bekleniyor. En yüksek sıcaklık 30°C, en düşük sıcaklık ise 20°C olacak. Rüzgar Güney-Güneybatı (GGB) yönünden saatte 4.73 km hızla esecek. Yağış ihtimali %89 olup, nem oranı %39 civarında olacak. Hafta başında hafif yağmurun serinletici etkisiyle daha ılıman bir hava yaşanacak.

03 Eylül 2024 Salı: Salı günü hava tekrar açacak. En yüksek sıcaklık 30°C, en düşük sıcaklık 22°C olarak tahmin ediliyor. Rüzgar Kuzey-Kuzeybatı (KKB) yönünden saatte 2.81 km hızla esecek. Nem oranı %32 seviyelerinde olacak. Salı günü, Kırıkkale’de açık ve yağışsız bir gün bekleniyor.

04 Eylül 2024 Çarşamba: Çarşamba günü hava parçalı az bulutlu olacak. En yüksek sıcaklık 29°C, en düşük sıcaklık 21°C olarak ölçülecek. Bu günde yağış beklenmezken, sıcaklıklar yine mevsim normallerinde seyredecek.

Kırıkkale’de önümüzdeki günlerde hem yağışlı hem de açık hava koşulları yaşanacak. Bu çeşitlilik, planlarınıza uygun giyinmenizi ve yağmurla karşılaşma ihtimaline hazırlıklı olmanızı gerektirebilir. Hafta sonu ve hafta başında dikkat edilmesi gereken yağışlar dışında, genel olarak ılıman ve mevsim normallerinde bir hava bekleniyor.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü