KIRIKKALE İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ŞAP HASTALIĞI NEDENİYLE HAYVAN PAZARINI DENETLİYOR

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, komşu illerde tespit edilen ŞAP hastalığı sebebiyle ilimizdeki canlı hayvan pazarında denetimleri artırdı. Yozgat ve Kırşehir illerinde ŞAP Hastalığı'nın görülmesi üzerine, ilimizde bulunan 'Canlı Hayvan Pazarları' giriş-çıkışları, alınan idari tedbirler kapsamında kapatılmıştır. Şu ana kadar ilimizde herhangi bir hastalık vakası tespit edilmemiş olup, Tarım ve Orman Müdürlüğü, kontrolsüz hayvan hareketleri ile hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek adına önlemler almıştır.

Müdürlüğümüz bünyesindeki Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube personelleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, hem hayvanların inspeksiyon muayeneleri yapılmış hem de yetiştiricilere hastalık ve hastalığın bulaşma yolları ile ilgili önlemler konusunda bilgi verilmiştir.

Denetimler, ilimizdeki hayvan pazarlarının gözetim altında tutulması ve halk sağlığının korunması amacıyla sıkı bir şekilde devam edecektir. Yetiştiricilere yönelik bilgilendirme çalışmaları ise hastalığın kontrol altına alınmasına yönelik etkin bir rol oynamaktadır. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu süreçte tüm paydaşlarıyla iş birliği içerisinde hareket ederek, bölgesel sağlık risklerine karşı duyarlılığını sürdürecektir.

Kaynak: Haber Merkezi