Kırıkkale trafiğinin sorunu; motosikletler

Kaldırımda hızlı sürüyorlar, ışıkta durmuyorlar, sağdan soldan aniden geçiyorlar .Çoğu zaman fark etmiyoruz. Elektrikli motosikletler ,benzinli motorsikletler cadde ve sokaklarda vızır vızır. Tehlike ve kaza her an kendini gösteriyor. Trafik ekiplerinin uyarılarını dikkate almıyorlar.

13 -14 yaşında gençlede kask yok. Kurallara uymuyorlar .Kırıkkale trafiğinin en büyük problemi şu an bilinçsiz motosiklet sürücüleri. Şehirde gün olmuyor ki motosiklet kazası olmasın. Türkiye genelinde motosiklet kazalarında ciddi artış olmaya başladı.

Akaryakıt fiyatlarının ve Otomobil fiyatlarının yükselmesi alternatif olarak vatandaşların özellikle gençlerin Motosiklete yönelmesine sebep oldu.

Bununla beraber bilinçsiz bir motosiklet kullanma eğilimi Kırıkkale trafiğini alt üst ediyor. 

Özellikle gençlerin sıcakkanlı davranışları trafik kurallarını hiçe sayması ve paralel olarak Güvenlik önlemlerini almaması hem büyük problem. Kırıkkale'de 4 sürücüden bir kişi bile kask takmıyor. Gruplar halinde kullanım ise kaza riskini daha da artırıyor.

 Buna talebe paralel olarak motorlu araç piyasasındaki talepten dolayı Kırıkkale'nin özellikle Toprak Mahalle mevkiinde her geçen gün motosiklet satıcılarının sayısı artıyor.

Kaynak: Haber merkezi